Σε κλίμα αισιοδοξίας οι δηλώσεις Σαμαρά. Αύριο η Eurostat «κλειδώνει» το πρωτογενές πλεόνασμα

Με το βλέμμα στραμμένο στην επίσημη έκθεση της Eurostat, που αναμένεται να βγει αύριο, Τετάρτη, και θα «πιστοποιεί» το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πλέον το Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολιγοήμερη ξεκούραση σε Πύλο και Ναύπλιο, ήδη επέστρεψε στο γραφείο του, σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις που θα κρατήσουν ζωντανό το κλίμα αισιοδοξίας. Δεν είναι τυχαία και η δήλωση που έκανε μετά την Ανάσταση στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο: «Η παράδοση θέλει τον λαό μας να ονομάζει την Ανάσταση “Λαμπρή”. Γιατί έχει μέσα στην ψυχή του ο λαός μας το φως, την αισιοδοξία και τη δύναμη. Και είναι αυτό το φως που μας κρατάει όρθιους. Και είναι αυτό το φως που θα βγάλει όλους τους Ελληνες νικητές. Χριστός Ανέστη σε όλους».

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι με την επισημοποίηση του πλεονάσματος θα προσθέσουν ένα ακόμη «χαρτί» στον δρόμο για τις ευρωεκλογές και θα βάλουν με άλλους όρους στο τραπέζι του επόμενου Eurogroup, που είναι προγραμματισμένο για τις 5 Μαΐου, το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Παράλληλα, εκεί θα κατατεθεί και το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση που έχει ληφθεί σε κυβερνητικό επίπεδο είναι η υλοποίηση του Συμβουλίου Απασχόλησης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και έχει ως στόχο την ανάληψη δράσεων για την ανάσχεση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Τέλος, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο λήφθηκε η απόφαση να πάνε όλα τα «δύσκολα» νομοσχέδια για μετά τις ευρωεκλογές, για να μη δημιουργηθούν εντάσεις και προβλήματα που θα χαλάσουν το κλίμα πριν από τις κάλπες.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα