Ανοίγουν για να ξανακλείσουν 500 γυμνάσια-λύκεια

Ανοίγουν την Τετάρτη εκατοντάδες γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αναπληρωθούν οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις. Ωστόσο, οι καθηγητές δεν θα βρίσκονται στις αίθουσες, παρακούοντας την εντολή του υπουργείου να πραγματοποιηθούν μαθήματα στις 23, στις 24 και τις 25 Απριλίου για να καλυφθούν οι μέρες που χάθηκαν στα σχολεία που έκαναν καταλήψεις. Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αποφάσισε να κηρύξει στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί αύριο, την Πέμπτη και την Παρασκευή (ημέρες που κανονικά τα σχολεία δεν λειτουργούν λόγω των διακοπών του Πάσχα).

Επίσης, η ομοσπονδία έχει καλέσει τις τοπικές ενώσεις να προχωρήσουν σε συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες, εφόσον χρειαστεί, και να οργανώσουν, σε συνεργασία με μαθητές και γονείς, κινητοποιήσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια που θα λειτουργήσουν.  Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως υπεγράφη απόφαση από την ηγεσία του υπουργείου, η οποία τίθεται σε εφαρμογή από φέτος, σύμφωνα με την οποία θα επεκτείνεται αναλόγως το διδακτικό έτος, με «περικοπές» σε αργίες και περιπάτους, σε όσα σχολεία πραγματοποιούν καταλήψεις. «Αυτά τα θέματα πρέπει να ρυθμίζονται παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά με τη συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας» ξεκαθαρίζει, σε ανακοίνωσή του, το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα