Ντάρι ντάρι, το παλαμάρι

Θυμάστε ωραία που ήταν; Μέρα ηλιόλουστη, μέρα τ’ Απρίλη. Ο λεβέντης ο πρωθυπουργός μας, στο ακριτικό Καστελόριζο, μ’ ένα μάτσο χαρτιά στο χέρι, μας έφερνε τον λογαριασμό. Δεν ήταν δα και πολύ ακριβό το μενού. 340 δισ. και κάτι ψιλά. Εδώ και τέσσερα χρόνια κάνουμε ρεφενέ, αλλά, αντί να μικραίνει το ποσό, το άτιμο μεγαλώνει! Και να φανταστείς ότι το έχουν «κουρέψει» κιόλας με την μπαρμπερομηχανή του Βαγγέλη του Βενιζέλου. Πόσο σένια τα έλεγε τα ελληνικά ο γυμνασμένος Γιώργος μας: «Ολοι μας κληρονομήσαμε -η σημερινή κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός- ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί. Μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία, που είχε χάσει τον σεβασμό ακόμα και των φίλων και των εταίρων της. Μια οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας. Από την πρώτη μέρα σηκώσαμε τα μανίκια και με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα. Καταστρώσαμε σχέδιο, πήραμε δύσκολα μέτρα, που πολλές φορές πόνεσαν, αλλά ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας».
Και μόλις ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας, αποκτήσαμε και την τρόικα…

Χουνέρι

Μερικούς αλαφροΐσκιωτους, άμα τη ακροάσει του διαγγέλματος, τους έλουσε κρύος ιδρώτας. Στη συνέχεια φουρκίστηκαν κι άρχισαν να κράζουν τον ΓΑΠ, τον Παπακωνσταντίνου, τον Λοβέρδο, τη Διαμαντοπούλου, τον Δρούτσα, τον Γερουλάνο, τον Πεταλωτή, τον Ντομινίκ Στρος Καν, τον Σαχινίδη, τη Μέρκελ, τον Μπαρόζο, τον Ολι Ρεν, τον Σαρκοζί – κι όλους όσοι συμμετείχαν στο γαλαξιακών διαστάσεων χουνέρι που συνεπαγόταν το Μνημόνιο. Οι αλαφροΐσκιωτοι αποκλήθηκαν από τη συμμαχία των προθύμων και… ψύχραιμων (που αποδείχθηκαν ψυχρόαιμοι σαν τα ερπετά) «συνωμοσιολόγοι», «αντιευρωπαϊστές» και «καταστροφολόγοι».

Πάμπολλα ΜΜΕ της «κυρίαρχης ενημέρωσης» πρωτοστάτησαν στην υπεράσπιση του μπακαλόχαρτου που περιέγραφε τη θανατική καταδίκη της Ελλάδας. Από κοντά και πολιτικοί διαφόρων αποχρώσεων.
Ωστόσο, μπόλικοι προβεβλημένοι αντιμνημονιακοί επιβιβάστηκαν στο άρμα της κυρίας Μέρκελ για λόγους που μπορούμε να υποθέσουμε. Οι «συνωμοσιολόγοι» που κατήγγειλαν την παράδοση της χώρας στους εχθρούς της λιγόστεψαν – ειδικά στα κόμματα «εξουσίας». Λιγόστεψαν και οι Ελληνες, ταυτόχρονα. Αλλοι αυτοκτόνησαν, άλλοι μετανάστευσαν, άλλοι έσβησαν από τον καημό τους.
Κι όλα τούτα έγιναν, αλλά «η μία και μόνη εξεταστική, αυτή για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο», δεν έγινε. Κι ο ΓΑΠ ακόμα κάνει τουρισμό…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα