Πανστρατιά με 25.000 ΠΑΟΚτζήδες στην Αθήνα

Μια ολόκληρη πόλη… 25.000 ατόμων από κάθε γωνιά της Ελλάδας -με αιχμή τον Βορρά- αλλά και από το εξωτερικό, «μετακομίζει» σε διάστημα μόλις 15 ωρών στην Αθήνα για τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Τόσο η μετακίνηση όσο και η παραμονή των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην πρωτεύουσα θα γίνει υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, με την ΕΛ.ΑΣ. να επιστρατεύει 4.000 αστυνομικούς καθώς και ελικόπτερα, για να αποφευχθούν θερμά τετ α τετ με οπαδούς των «πρασίνων».

Μέχρι χθες το απόγευμα περισσότερα από 300 τουριστικά λεωφορεία (εκτιμάται ότι θα μεταφέρουν πάνω από 15.000 φιλάθλους) είχαν μισθωθεί για τις ανάγκες της καθόδου μόνο από τη βόρεια Ελλάδα. Η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ανάλογη όμως ήταν και η απροθυμία πολλών πρακτόρων να διαθέσουν τα οχήματά τους, υπό τον φόβο ζημιών. Μάλιστα, υπήρξαν πράκτορες που ζήτησαν εγγυητικές επιστολές τραπέζης από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ώστε να εξασφαλιστούν σε περίπτωση βανδαλισμών των λεωφορείων. Κανονικά ο αριθμός των διαθέσιμων λεωφορείων -που ξεπερνά τα 800 στη βόρεια Ελλάδα- υπερκαλύπτει τη ζήτηση, όμως πολλοί πράκτορες επέλεξαν να διαθέσουν μικρό αριθμό και μάλιστα από τα παλαιότερα οχήματα των στόλων τους. Στην αγορά κυκλοφόρησε ακόμα και η πληροφορία (που δεν επιβεβαιώθηκε από τους πράκτορες) ότι χρειάστηκε να γίνει εισαγωγή λεωφορείων από Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία!

«Είχαμε κακή εμπειρία από την προηγούμενη μαζική κάθοδο οπαδών, αυτή του Αρη στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, πριν από μερικά χρόνια. Τότε πολλοί ιδιοκτήτες λεωφορείων είχαν μετρήσει μεγάλες ζημιές» σημείωσε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου. Ο ίδιος από τα 25 λεωφορεία που διαθέτει έδωσε μόλις τέσσερα. Ενας από αυτούς που δεν φοβήθηκαν πάντως είναι ο έμπειρος σε οπαδικές εκδρομές τουριστικός πράκτορας Μιχάλης Ζορπίδης, που από τον στόλο των 110 λεωφορείων του διέθεσε τα 65. Πολλοί φίλαθλοι επέλεξαν τη λύση των αυτοκινήτων τους ή της μίσθωσης βαν, κάποιοι έφυγαν αεροπορικώς και άλλοι προτίμησαν το τρένο. Η βορειοελλαδική πομπή των λεωφορείων επρόκειτο να ξεκινήσει στις 2 σήμερα τα ξημερώματα από τα Μάλγαρα.

Προσυγκέντρωση στις Αφίδνες

Στο μεταξύ η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις οπαδών στο κέντρο της Αθήνα έως την έναρξη του αγώνα, όρισε τρεις ζώνες «ασφυκτικών» ελέγχων στο ΟΑΚΑ, ενώ αποφάσισε η μετάβαση των οπαδών του ΠΑΟΚ να γίνει συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, που θα εναλλάσσεται από νομό σε νομό. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η προσυγκέντρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ θα γίνει στις Αφίδνες, ενώ οπαδοί του Παναθηναϊκού, που θα έρθουν από άλλες περιοχές της χώρας, θα συναντηθούν στην Ελευσίνα. Η είσοδος στο γήπεδο θα γίνει από τη Σπύρου Λούη για τους φίλους του ΠΑΟΚ και από την πλευρά του σταθμού Ειρήνη για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα