Στον ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν τώρα τη… ρεβάνς

Μετά την αναγκαστική… προσγείωση στο όνομα του Μανώλη Γλέζου για το ευρωψηφοδέλτιο, ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να χρυσώσει το χάπι στους διαφωνούντες αλλά και για να αλλάξει την ατζέντα έδωσε χθες στη δημοσιότητα τη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ «απειλεί» με έξοδο από το κοινό νόμισμα αλλά και την ευρωζώνη. Μάλιστα, πλέον στην Κουμουνδούρου πήγαν… περίπατο τα περί αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, αφού αντικαταστάθηκε -ελέω Αριστερής Πλατφόρμας και Παναγιώτη Λαφαζάνη- από την ακύρωση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα αποφάσισε να βγάλει τη χώρα όχι μόνο εκτός ευρώ αλλά και εκτός ΝΑΤΟ!

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση -όπως διατείνεται- για την επίτευξη των στόχων της θα εφαρμόσει πιστά τη (αποτυχημένη όπως αποδείχτηκε) στρατηγική του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτή δεν είναι άλλη από τη μέθοδο του πρώην πρωθυπουργού «το πιστόλι πάνω στο τραπέζι»! Δηλαδή, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, για «την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν, στην περίπτωση εκβιασμού, όλα τα όπλα: η διακοπή πληρωμών, η καταγγελία για πρόκληση ζημιάς στη χώρα μας με στόχο τη διάσωση του ευρώ και των ιδιωτικών τραπεζών, η προσφυγή για την ακύρωση των συλλογικών δικαιωμάτων κατά παράβαση του κοινοτικού κεκτημένου αλλά και για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης. Επιπρόσθετα, θα ενεργοποιήσουμε άμεσα τη διαδικασία διεκδίκησης του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων».

Επιπροσθέτως, σχετικά με το ευρώ και την ευρωζώνη, ο ΣΥΡΙΖΑ μεθοδικά σκοπεύει να απομονώσει την Ελλάδα, θέτοντάς την εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και τούτο διότι, όπως αναφέρει το ευρώ-κείμενο,το κόμμα λέει όχι στο «ευρώ πάση θυσία», φράση που μεταφράζεται ως ότι επιθυμία του είναι μεν η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αλλά δεν είναι παράλληλα και προτεραιότητά του.

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση στη διακήρυξή της που υπερψηφίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή το προπερασμένο Σαββατοκύριακο αναφέρει με έμφαση ότι σκοπός της είναι να καταργήσει το ΝΑΤΟ και τον ευρωστρατό. «Ούτε ένα ευρώ ούτε ένας στρατιώτης για νατοϊκές εκστρατείες!» αναφέρει ενδεικτικά. Ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ που αρέσκεται στην παροχολογία υπόσχεται ότι θα απαγορεύσει τις μαζικές απολύσεις, θα καλύψει πλήρως τους ανέργους και φυσικά θα αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις εφαρμόζοντας το 35ωρο, το 5ήμερο, το 7ωρο χωρίς μάλιστα μείωση μισθού. Τη διακήρυξη χθες σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της οικονομίας και της χώρας. Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση οδηγεί με σταθερά βήματα την Ελλάδα στην ανάπτυξη και στην οριστική έξοδο από την κρίση».

Στο μεταξύ, χθες, εξαιτίας της αυξημένης εσωστρέφειας, ο Αλέξης Τσίπρας ακύρωσε την προγραμματισμένη συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, όπου αναμενόταν να συζητηθεί το θέμα της αποπομπής του Δημήτρη Χριστόπουλου, που έχει τεθεί από τους «πασοκογενείς». Ενδεικτική, πάντως, του κλίματος είναι η δήλωση του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος υπογράμμισε («Βήμα») ότι «δεν συμφωνώ με τον κ. Χριστόπουλο και δεν εκφράζει τον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ». Η συζήτηση μεταφέρθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα, αν και ουσιαστικά με την κίνηση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να καλύπτει πλήρως τον υποψήφιο ευρωβουλευτή παρά τις σε βάρος του αποκαλύψεις.

Αλέξανδρος Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα