Η χειρουργός του κόουτς εξάπτει μίση και πάθη!

Ηταν λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Πέμπτης όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης, έχοντας την Πόπη Καλαϊτζή δίπλα του, μπήκε στο εκλογικό του κέντρο για να την παρουσιάσει ως υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης. Το βαθύ χαμόγελο στο πρόσωπό του ήταν εμφανές και ο «Ξανθός» έδειχνε ανακουφισμένος για το τέλος αυτής της εκκρεμότητας, που τον απασχολούσε εδώ και περίπου έναν μήνα.

«Η Πόπη έχει γνώσεις στην Αυτοδιοίκηση και θα μας βοηθήσει και στη Β’ Θεσσαλονίκης» είπε ο Ιωαννίδης, που δεν παρέλειψε να αναδείξει αυτό που εδώ αρκετούς μήνες είναι ήδη γνωστό. Οτι η πρώην έπαρχος Λαγκαδά είχε μεταναστεύσει από τη Θεσσαλονίκη για να βρει δουλειά. Στην αρχή πήγε στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε ένα μεταπτυχιακό, και τελικά κατέληξε σε μια κλινική της Δρέσδης, όπου και εργάζεται ως χειρουργός από την αρχή της χρονιάς. «Επιστρέφω για να πολεμήσω αυτά που με έδιωξαν από την Ελλάδα» είπε η νεαρή πρώην έπαρχος Λαγκαδά, που μόλις είχε επιστρέψει από τη Γερμανία.

Στην παρουσίαση δεν υπήρχαν βουλευτές της Β’ Θεσσαλονίκης. Τυχαίο; Μάλλον όχι. Τόσο ο Θόδωρος Καράογλου όσο και ο Σάββας Αναστασιάδης δεν είδαν ποτέ με συμπάθεια την πρόταση να αναβαθμιστεί η Καλαϊτζή, που το 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής. Ετσι το ενδεχόμενο να αναδειχθεί και πάλι στο παιχνίδι της μάχης του σταυρού (αν δεν εκλεγεί αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Ιωαννίδη) δεν προκάλεσε σε κανέναν από τους τοπικούς βουλευτές χαμόγελο. Γιατί δεν κρύβουν ότι μπορεί στο μέλλον να βρουν και πάλι μπροστά τους στη μάχη του σταυρού την όμορφη Πόπη.

Την ίδια ώρα που ο Γιάννης Ιωαννίδης παρουσίαζε τη νέα υποψήφια αντιπεριφερειάρχη του, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ήταν στη Λάρισα. Μόλις είχε ολοκληρώσει τη συνέντευξη Τύπου και οι συνεργάτες του τον ενημέρωσαν για την απόφαση του «Ξανθού» να τοποθετήσει στο κρίσιμο αυτό πόστο ένα πρόσωπο με το οποίο ο Ψωμιάδης είχε συνεργασθεί για πολλά χρόνια. Χαμογέλασε με νόημα, έδειξε να μην πέφτει από τα σύννεφα, μια και το όνομα είχε ακουστεί ήδη ως πιθανό, πήγε σε μια κοντινή καφετέρια, παρήγγειλε έναν βαρύ γλυκό και δεν αντέδρασε εν θερμώ. Μόνο την επομένη ημέρα έβγαλε μια ανακοίνωση με αρκετές αιχμές.

«Τιμώ και σέβομαι τον φίλο Γιάννη Ιωαννίδη, έναν άνθρωπο με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες. Οσον αφορά τις επιλογές των προσώπων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο ίδιος. Γιατί σε έναν αγώνα στο τέλος ευθύνεται πάντα ο κόουτς για τις επιλογές των παιχτών που έκανε» σημείωσε με νόημα ο κ. Ψωμιάδης που ως γνωστόν έχει πολύ καλή μνήμη και δεν ξεχνά εύκολα. Τι δεν ξεχνά; Τις παλιές κακές σχέσεις που είχε με την κυρία Καλαϊτζή, όταν επί διοίκησής του ήταν έπαρχος Λαγκαδά (2006-2010).

Καφέ έπινε την ώρα των ανακοινώσεων του Γιάννη Ιωαννίδη και η Μάγδα Καρακόλη. Οχι στη Λάρισα, αλλά στο καφέ δίπλα από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του Ιωαννίδη. Η γνωστή πρώην υποψήφια βουλευτής με καταγωγή από το Σοχό ήταν η πρώτη υποψήφια στη μάχη για τη θέση της αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και έδειχνε να έχει συμβιβαστεί με την απόφαση του «Ξανθού». Και το ότι εκείνη την ώρα ήταν κοντά στην παρουσίαση του Ιωαννίδη είχε μάλλον τη σημασία του.

Γυναίκα είναι και η υποψήφια του Απόστολου Τζιτζικώστα: η Βούλα Πατουλίδου. Η παλιά ολυμπιονίκης της Βαρκελόνης επιλέχτηκε από τον σημερινό περιφερειάρχη ύστερα από μεγάλη αναζήτηση και αφού πρώτα έγιναν και οι σχετικές μετρήσεις. Σε αυτές η γνωστή εμποδίστρια είχε καταφέρει να ξεχωρίσει με μεγάλη διαφορά από πολλούς συνυποψηφίους της, ενώ για την επιλογή της έπαιξε ρόλο το ότι δεν προερχόταν από τον χώρο της πολιτικής αλλά και το επιδιωκόμενο άνοιγμα προς άλλους πολιτικούς χώρους, μια και στο παρελθόν είχε διεκδικήσει τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Οσο για τις σχέσεις των δύο γυναικών υποψηφίων, εδώ μάλλον ισχύει το «ούτε κρύο ούτε ζέστη».

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα