Τραγωδία με 13χρονο νεκρό σε λούνα παρκ

Θανάσιμη παγίδα έκρυβε το απογευματινό παιχνίδι για ένα αγοράκι 13 χρονών, που έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια των γονιών του (!) ενώ έπαιζε με την εννιάχρονη αδερφή του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, όταν ο φουσκωτός πλαστικός κύλινδρος (σαν μεγάλο μπαλόνι) μέσα στον οποίο επέπλεαν στη φουσκωτή πισίνα σε λούνα παρκ του Ελληνικού (στα σύνορα με Αργυρούπολη) παρασύρθηκε από ισχυρή ριπή αέρα διαγράφοντας ανεξέλεγκτη πορεία και καρφώθηκε τελικά σε παρακείμενο παιχνίδι με κρεμαστές κούνιες.

Η οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κύπρου. Η τετραμελής οικογένεια πήγε για να περάσει στιγμές ξεγνοιασιάς στο λούνα παρκ, που τους τελευταίους έξι μήνες βρίσκεται εγκατεστημένο στο σημείο, ωστόσο όλα άλλαξαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. «Ξαφνικά ακούσαμε ένα δυνατό μπαμ, όπως όταν σκάει λάστιχο αυτοκινήτου. Τρέξαμε στην αλάνα, όπου είδαμε τα δύο παιδιά ξαπλωμένα, ακίνητα, με τον πατέρα τους να προσπαθεί με άλλους να τα συνεφέρει και τη μητέρα να φωνάζει για βοήθεια» περιγράφει στη «δημοκρατία» η Ουρανία Καλογήρου, κάτοικος της περιοχής. Ακολούθησαν σκηνές πανικού, με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να φτάνει λίγα λεπτά αργότερα και να μεταφέρει τα δύο αδερφάκια στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου οι γιατροί έδιναν επί 40 λεπτά μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον 13χρονο. Δυστυχώς όμως τα τραύματα αποδείχτηκαν μοιραία. Στο μεταξύ η εννιάχρονη αδερφή του, παρά το σοβαρό τραύμα στον πνεύμονα, φαίνεται ότι έχει ξεφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Εμμανουήλ Παπασάββα.

Για το τραγικό περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία από το Α.Τ. Ελληνικού σε βάρος τριών αλλοδαπών υπαλλήλων του λούνα παρκ, μεταξύ των οποίων και ο Ιταλός χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, ενώ ο Ελληνας ιδιοκτήτης φέρεται ότι βρισκόταν στα Ιωάννινα και έφυγε για την Αθήνα μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν. Οι Αρχές διερευνούν εάν ο παιδότοπος πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας.

Αγγελος Σκορδάς

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα