Παράταση του χρόνου αποπληρωμής δανείων και μείωση του ποσού των δόσεων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας

Ρύθμιση-ανάσα για σχεδόν 100.000 δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας έρχεται στο επόμενο δεκαήμερο, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν ακόμα και να παρατείνουν τον χρόνο αποπληρωμής. Ταυτόχρονα θα μπορούν να πετύχουν σημαντική μείωση της μηνιαίας δόσης.

Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εντός έξι μηνών από τη δημοσίευση της ρύθμισης, ενώ με τη νέα ρύθμιση καταργούνται οι προβλέψεις της προηγούμενης.

Παράδειγμα ρύθμισης

Με τη νέα ρύθμιση μια οικογένεια που είχε πάρει ένα δάνειο 150.000 για 15 έτη και έχει ακόμη έξι έτη επιδότησης, μετά την 10ετή παράταση που θα λάβει, θα μειώσει τη δόση του δανείου από τα 985 ευρώ στα 594 ευρώ, σχεδόν 40% δηλαδή.

Αντίστοιχα, για μια οικογένεια που της απομένουν ακόμη δύο έτη επιδότησης (έχουν δηλαδή το δάνειο για 8 έτη) για δάνειο 150.000 που έχουν λάβει για 15 έτη, η δόση θα πέσει από τα 1.001 ευρώ στα 492 ευρώ, η μείωση δηλαδή ξεπερνάει το 50%.

πηγή: www.parapolitika.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα