Δεν ήταν δεμένη η φουσκωτή μπάλα του λούνα παρκ, λέει ο πατριός του παιδιού

Συγκλονίζει η κατάθεση του πατριού του 13χρονου Βασίλη που έχασε άδικα τη ζωή του στον παιδότοπο – λούνα παρκ του Ελληνικού, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος (πατέρας της 9χρονης -ετεροθαλούς- αδελφής του αγοριού, η οποία ξεπέρασε τον κίνδυνο και θα λάβει εξιτήριο) ζητεί την τιμωρία των υπευθύνων του παιδότοπου, που λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια ενώ αποκαλύπτει ότι δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα ότι δεν ήταν δεμένο στο έδαφος το σκοινί του φουσκωτού κυλίνδρου!

Οπως φέρεται ότι περιγράφει, ο αδικοχαμένος 13χρονος γιος της γυναίκας του από τον πρώτο της γάμο και η 9χρονη Ελεάνα, κόρη του ζευγαριού, μπήκαν στον φουσκωτό κύλινδρο για να τσουλήσουν στην πισίνα. Ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε τη μεγάλη μπάλα στον αέρα, που έπειτα έπεσε στο έδαφος. «Αμέσως τράβηξα έξω την Ελεάνα, η οποία δεν μου μίλησε και έπειτα από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της και την έδωσα σε έναν κύριο, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω, και συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους τράβηξαν έξω από την μπάλα τον Βασίλη, τον οποίο μόλις τον βγάλαμε του έκανε ένας κύριος τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία» ανέφερε ο 45χρονος.

Συγκλονιστικές είναι και οι καταθέσεις τριών περιοίκων, που έσπευσαν να βοηθήσουν, όταν άκουσαν τις κραυγές της μητέρας, και οι οποίοι περιγράφουν καρέ καρέ το περιστατικό (σε κατάθεση αναφέρεται ότι, επειδή δεν υπήρχε προστατευτικό δίχτυ, η μπάλα έφτασε ως τα καλώδια της ΔΕΗ!).

Ο Δήμος Αργυρούπολης – Ελληνικού τονίζει ότι τον περασμένο Νοέμβριο ενέκρινε την εκμίσθωση του χώρου στην εταιρία (στη δικογραφία υπάρχει απόδειξη μισθώματος ύψους 1.450 ευρώ), αλλά δεν εξέδωσε άδεια εγκατάστασης λούνα παρκ, καθώς δεν κατατέθηκαν τα δικαιολογητικά. Ο διαχειριστής επικαλείται και βεβαίωση ιδιωτικής εταιρίας σχετικά με την καταλληλότητα των παιχνιδιών, η οποία ωστόσο ίσχυε έως τον Νοέμβριο του 2013 για λειτουργία τους στον Ασπρόπυργο. Με εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης    Κυρ. Μητσοτάκη, το Σώμα Επιθεωρητών Δημ. Διοίκησης ξεκινά άμεσα έλεγχο στον δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού.  Σημειώνεται ότι η κηδεία του 13χρονου Βασίλη αναμένεται να γίνει σήμερα το μεσημέρι στο Κοιμητήριο Αργυρούπολης.

Βάσω Παλαιού

Στάθης Βασιλόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα