Βέτο από Σαμαρά σε συμπεριφορές απομονωτισμού! Συνάντηση και με Κινέζικο κολοσσό στις κατασκευές

Ενέργεια – Επενδύσεις – Σταθερότητα και όχι «συμπεριφορές απομονωτισμού». Με αυτό το τετράπτυχο παρουσιάστηκε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (φωτό) μιλώντας στο συνέδριο του Greek Energy Forum. Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι τα ενεργειακά ζητήματα αναδεικνύουν τον ρόλο της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι η χώρα μας μπορεί να γίνει πολύ μεγάλος κόμβος για παραγωγή και μεταφορά ενέργειας.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «μόνο από την ενέργεια μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη, που θα πετύχει κάθε στόχο. Φυσικά, δεν θα βασιστούμε μόνο στην ενέργεια. Ολα αυτά προϋποθέτουν επενδύσεις, σταθερότητα, σοβαρότητα σχεδιασμού, συνέπεια εφαρμογής, εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, επικοινωνία με ανοιχτούς ορίζοντες της Ελλάδας με τον κόσμο και σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή μας – όχι συμπεριφορές απομονωτισμού».

Παράλληλα, είπε ο πρωθυπουργός, είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στον χώρο της Ελλάδας, με θετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα και προοπτικές.
«Μέχρι πρόσφατα η Ελλάδα ήταν χώρα ελλειμματική στην ενέργεια με δυσανάλογα μεγάλο κόστος, που είχε συνέπεια την απώλεια ανταγωνιστικότητας και το έλλειμμα της ενεργειακής ασφάλειας» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι πέτυχε τη μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και μείωσε την τιμή του φυσικού αερίου στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρίας στον κόσμο, της China State Construction Engineering Corporation. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς συζήτησε με τον διευθυντή Επενδύσεων Li Jiquin αναπτυξιακά και επενδυτικά θέματα, μεταξύ των οποίων και το ενδιαφέρον της εταιρίας για το αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Σήμερα ο πρωθυπουργός, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ( Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) όπου παρουσία 1.500 ανθρώπων που ασχολούνται με τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, τον Τουρισμό, θα παρουσιάσει τους άξονες γύρω από τους οποίους η Ελλάδα της επόμενης ημέρας θα διεκδικήσει την οικοδόμηση ενός καινούργιου αναπτυξιακού μοντέλου.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα