Για 2 κακουργήματα οι τέσσερις του λούνα παρκ

H κατάθεση-φωτιά ενός αστυνομικού για τα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας στο λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε το 13χρονο αγόρι και το οποίο λειτουργούσε, σύμφωνα με τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, χωρίς σχετική άδεια οδήγησαν τη 2η τακτική ανακρίτρια Ιωσηφίνα Βιοπούλου, που χειρίζεται τη δικογραφία, στην αναβάθμιση της κατηγορίας σε βαθμό κακουργήματος.

Επειτα από αυτήν την εξέλιξη οι προγραμματισμένες για χθες απολογίες των τεσσάρων κατηγορουμένων (του Ελληνα διαχειριστή του παιδότοπου, του Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού και δύο υπαλλήλων από το Μπαγκλαντές) μετατέθηκαν για την Παρασκευή, οπότε θα δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Αρχικά κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση απλών σωματικών βλαβών.

Καθοριστικό ρόλο στην κρίση της ανακρίτριας φέρεται ότι έπαιξε η κατάθεση αστυνομικού: «Η πισίνα ήταν πολύ κοντά στον δρόμο και άνετα τα παιδιά, όπως έπαιζαν μέσα στον φουσκωτό κύλινδρο, μπορούσαν να βρεθούν έξω από την πισίνα, μέσα στον δρόμο και χωρίς να φυσήξει αέρας. Γενικά στην περιοχή δεν φύσαγε αέρας. Σχοινιά δεν είδαμε όσον αφορά την πισίνα. Γενικά μου έδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμμάτων και μπαζών. Δεν υπήρχε περίφραξη. Ολο το σκηνικό ήταν να το στήσουμε προσωρινά στα γρήγορα και χωρίς οργάνωση».

Ο δήμος ανακοίνωσε χθες: «Δεν κρυβόμαστε, σεβόμαστε τη διαδικασία. Διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός και για τις ευθύνες, όπου υπάρχουν».

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα