Το δεύτερο βιβλίο του «αστυνόμου» Π. Σόμπολου

«Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, όπως τα έζησα». Αυτός είναι ο τίτλος που επέλεξε να δώσει στο νέο βιβλίο του ο «δάσκαλος» του αστυνομικού ρεπορτάζ Πάνος Σόμπολος. Ο έμπειρος δημοσιογράφος, ο οποίος στη σαραντάχρονη πορεία του έζησε από πρώτο χέρι και μετέφερε στην κοινή γνώμη ιστορίες που συγκλόνισαν, παρουσίασε χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μουσικής το δεύτερο βιβλίο του (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη), παρουσία δεκάδων συναδέλφων αλλά και εκπροσώπων του πολιτικού, του αστυνομικού και του θρησκευτικού χώρου.

Ο συγγραφέας, αφού εξέφρασε τη βαθιά συγκίνηση που αισθάνθηκε ευρισκόμενος ανάμεσα σε αγαπημένα πρόσωπά του με τα οποία συνεργάστηκε επί μακρόν, τόνισε πως καθ’ όλη την πορεία του στον χώρο της δημοσιογραφίας κύριο μέλημά του ήταν ο σεβασμός τόσο στα θύματα όσο και στους θύτες που πρωταγωνίστησαν στα ρεπορτάζ του. «Ολες αυτές τις υποθέσεις τις έζησα λεπτό προς λεπτό. Δεν μου τις είπε κάποιος, δεν τις διάβασα, δεν τις άκουσα κάπου. Τις δούλεψα, κάνοντας ρεπορτάζ μέρα και νύχτα. Είναι 100% αυθεντικές, χωρίς ίχνος υπερβολής ή διαστρέβλωσης. Αυτό το βιβλίο είναι η παρακαταθήκη που έχω χρέος να αφήσω στις επόμενες γενιές» τόνισε ο κ. Σόμπολος.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος και εκδότης της «Realnews» Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σχολίασε ότι το βιβλίο θα είχε γίνει ανάρπαστο από τους παραγωγούς του Χόλιγουντ, καθώς ανάμεσα στις συνολικά 34 ιστορίες του βρίσκονται κάποιες που θα μπορούσαν κάλλιστα να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη, ενώ παραδέχτηκε πως η ανάγνωσή του τον… ξενύχτησε! Για το βιβλίο μίλησαν ακόμη οι δημοσιογράφοι Σταμάτης Μαλέλης, Παύλος Τσίμας, Μαρία Χούκλη και ο καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, με τον τελευταίο να χαρακτηρίζει τον Πάνο Σόμπολο «αληθινό ρεπόρτερ», παρομοιάζοντάς τον με «ντετέκτιβ ή αρχαιολόγο που συνεχώς σκάβει για να βρει την αλήθεια». Στην παρουσίαση του βιβλίου τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος Χρήστος Πασαλάρης εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αγγ. Σκορδάς

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα