Σάλος με την αποτρόπαια εκτέλεση δύο ανταρτών από ομάδα μουσουλμάνων εξτρεμιστών

Σκηνές σκληρής, ωμής, ανήκουστης βίας από μουσουλμάνους εξτρεμιστές ξεδιπλώνονται καθημερινά στη Συρία και βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η εξτρεμιστική ομάδα Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε προχώρησε στη δημόσια σταύρωση δύο Σύριων ανταρτών. Εικόνες από το φρικιαστικό γεγονός δημοσιοποίησε η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει έδρα το Λονδίνο. Η ομάδα, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι εκτέλεσε συνολικά επτά αιχμαλώτους, τους οποίους κατηγορεί ότι επιτέθηκαν με χειροβομβίδα σε μέλη της στην πόλη Ράκα, που βρίσκεται στην κοιλάδα του Ευφράτη. «Πριν από 10 μέρες κάποιοι που επέβαιναν σε μηχανή πέταξαν μια χειροβομβίδα εναντίων πολεμιστών της ομάδας μας. Ενας μουσουλμάνος πολίτης έχασε το πόδι του κι ένα παιδί σκοτώθηκε. Οι μαχητές μας έστησαν μπλόκο στο δρόμο και κατάφεραν να τους πιάσουν» έγραψαν μέλη της ομάδας Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε στο twitter. Από την ομάδα αυτή πάντως και τη δράση της έχει πάρει πλέον αποστάσεις ακόμη και η Αλ Κάιντα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail».

Οπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αυτές δεν είναι οι πρώτες σταυρώσεις που πραγματοποιεί η συγκεκριμένη ομάδα. Στις 16 Απριλίου δολοφόνησαν με τον ίδιο τρόπο έναν άντρα, τον οποίο κατηγόρησαν ότι έκλεψε μουσουλμάνο. Η ομάδα Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε έχει εκδιωχθεί από το μεγαλύτερο κομμάτι της βόρειας Συρίας, ωστόσο κάποια από τα μέλη της παραμένουν στην πόλη Ράγκα, η οποία αποτελεί πλέον τη μόνη επαρχία που δεν ελέγχεται από τη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Ασαντ. Την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα ανέλαβε επίσης την ευθύνη για μια σειρά από βομβιστικές ενέργειες που σημειώθηκαν στο Ιράκ και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άνθρωποι και να τραυματιστούν 40. Οι βομβιστικές ενέργειες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης πριν από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Ιράκ στις 30 Απριλίου. Λίγο μετά τη λήξη της συγκέντρωσης και καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος άρχιζε να διαλύεται, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα