Συνελήφθησαν Σέρβοι που είχαν «ρημάξει» 30 κοσμηματοπωλεία

Νέο πλήγμα στη διαβόητη εγκληματική οργάνωση των «Ροζ Πανθήρων», που κρύβεται πίσω από πληθώρα εντυπωσιακών διαρρήξεων κοσμηματοπωλείων και χώρων τέχνης διεθνώς, κατάφερε η Ασφάλεια Αττικής. Υστερα από συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις Σέρβους, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 30 διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων αλλά και κλοπές οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με λεία άνω των 550.000 ευρώ.

Πρόκειται για την ομάδα που στις 5 Μαρτίου χτύπησε στο εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι, κατεδαφίζοντας τη γυάλινη είσοδο με αυτοκίνητο. Με τον ίδιο τρόπο γκρέμισαν στη συνέχεια τα ρολά κοσμηματοπωλείου που στεγαζόταν σε κιόσκι και αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας 250.000 ευρώ. Αξιοσημείωτη είναι και η έφοδος με ένα λευκό όχημα μάρκας AUDI (κλεμμένο από το Χαλάνδρι) σε εμπορικό κέντρο στον Χολαργό, στις 20 Νοεμβρίου 2012. Εκείνο το βράδυ ένας από τους δράστες ακινητοποίησε με την απειλή όπλου τον υπάλληλο φύλαξης του εμπορικού κέντρου και στη συνέχεια τον έβγαλε από τη μέση χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού. Στο μεταξύ, οι συνεργοί του εμβόλισαν τζαμαρία κοσμηματοπωλείου και αφαίρεσαν από τις προθήκες κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε άλλες περιπτώσεις οι «Ροζ Πάνθηρες» χρησιμοποιούσαν ιμάντες, ορειβατικά σχοινιά ή συρματόσχοινα, τα οποία προσάρμοζαν σε πόρτες και κοτσαδόρους των αυτοκινήτων για να παραβιάζουν τα ρολά ασφαλείας.

Εντυπωσιακά χαρακτηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. και τα μέτρα αυτοπροστασίας που λάμβαναν τα μέλη της σπείρας για να αποφεύγουν τη σύλληψη. Οπως ανακοινώθηκε, χρησιμοποιούσαν πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες και άδειες οδήγησης, ενώ για τις επικοινωνίες τους είχαν προμηθευτεί και χρησιμοποιούσαν κινητά τηλεφώνα και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, των οποίων τα στοιχεία αντιστοιχούσαν σε ονόματα ανύπαρκτων ατόμων (ghost phones).

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα