Θωρακίζει και την άμυνα

Το βάρος μπορεί να έχει πέσει στην ενίσχυση της επίθεσης, ωστόσο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού βρίσκονται σε επαφές και με παίκτες που αγωνίζονται στην άμυνα. Εξάλλου, ο Μίτσελ έχει επισημάνει ότι «ψάχνουμε παίκτες για σχεδόν όλες τις θέσεις».

Ενας παίκτης που φέρεται να έχουν προσεγγίσει οι πρωταθλητές Ελλάδος είναι ο Νοτιοαφρικανός δεξιός μπακ της Γκενκ Ανέλε Ενγκονγκά. Μάλιστα, ο 26χρονος διεθνής αμυντικός δήλωσε στην ιστοσελίδα kickoff.com ότι «οι εκπρόσωποί μου μού ανέφεραν την πρόταση από την Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει κάτι σίγουρο και η Γκενκ θέλει επίσης να μου κάνει πρόταση ανανέωσης. O προπονητής μου θέλει να μείνω, αλλά θέλω να κερδίσω τρόπαια και να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι έτοιμος να φύγω, αν έρθει η σωστή πρόταση. Αυτήν τη στιγμή μάς μένουν τρία ματς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και επικεντρώνομαι σε αυτά. Θα πάρω την απόφασή μου αφού επιστρέψω από τις υποχρεώσεις μου με την Εθνική». Σύμφωνα με τους Νοτιοαφρικανούς, την περίπτωση του Ενγκονγκά την πρότεινε ο αθλητικός διευθυντής του πειραϊκού συλλόγου (και συμπατριώτης τους) Πιερ Ισά. Σημειώνεται ότι λίγο πριν υπογράψει ο παίκτης στην Γκενκ το 2007 είχε δοκιμαστεί στην Αρσεναλ, όπου έπειτα από συμβουλή του Αρσέν Βενγκέρ άλλαξε θέση και από επιτελικός χαφ έγινε δεξί μπακ. Ο διεθνής Νοτιοαφρικανός αμυντικός, πάντως, εκτός από μπακ μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και ως «κόφτης» στη μεσαία γραμμή.

Ο 24χρονος αμυντικός του Πανιωνίου Τάσος Αυλωνίτης, ο οποίος θεωρείται «κλεισμένος» από τον Ολυμπιακό, τόνισε από την πλευρά του στο Contra.gr ότι «τυπικά δεν έχει ολοκληρωθεί τίποτα. Μακάρι, όμως, να γίνω μέλος του ρόστερ του Ολυμπιακού, της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας. Θα το ήθελα πολύ. Στόχος μου πάντα ήταν να πάω σε μία ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους, όπως ο Ολυμπιακός».
Την ίδια ώρα φαίνεται ότι αίσιο τέλος θα έχει η περίπτωση απόκτησης του Σενεγαλέζου αμυντικού χαφ Παπακούλι Ντιόπ από τη Λεβάντε. Οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν συμφωνήσει στο οικονομικό σκέλος. Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η υπόθεση παραμονής τού Εντινγκά. Στο μεταξύ, ο Ράφαελ Αλκόρτα, ο οποίος θα ενταχθεί στο τεχνικό τιμ, δήλωσε στην Ισπανία ότι «ο Ολυμπιακός αποτελεί για μένα μία μεγάλη πρόκληση».

Χάρης Δάντσης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα