Το μνημόσυνο του Εθνάρχη

Ο Καραμανλής… ενώνει. Και αυτό γιατί χθες η συντριπτική πλειονότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας (σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην παρουσίαση των προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση, όπου παρευρέθηκε μόλις το ένα τρίτο), αλλά και αρκετοί από τους αποχωρήσαντες από το κόμμα έδωσαν χθες το «παρών» στο φετινό 16ο μνημόσυνο του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παρών φυσικά ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τον οποίο αγκάλιασε θερμά μόλις τον είδε ο Πέτρος Μολυβιάτης, καθώς και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που αντάλλαξε χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ στάθηκαν δίπλα δίπλα κατά τη διάρκεια της σύντομης (μόλις 15 λεπτών) επιμνημόσυνης δέησης. Με αυτόν τον τρόπο ο Κ. Καραμανλής, εν όψει των κρίσιμων αναμετρήσεων στην Αυτοδιοίκηση και στις ευρωεκλογές, έδωσε το δικό του στίγμα σε όσους αφήνουν να διαρρεύσουν διάφορα και έδειξε για άλλη μια φορά ότι για εκείνον η παράταξη είναι πάνω απ’ όλα. Το φετινό μνημόσυνο, που ήταν ανοιχτό -δεν είχε προσκλήσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια-, συγκέντρωσε πλήθος βουλευτών και στελεχών από τη Ν.Δ. και τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, κάτι που έστελνε πολλαπλά μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις. Παρόντες, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αλλά και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη -για πρώτη φορά-, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Μιχελάκης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Αδωνις Γεωργιάδης αλλά και οι υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών Αρης Σπηλιωτόπουλος, Γιώργος Κουμουτσάκος αλλά και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Στο μνημόσυνο του Εθνάρχη έδωσαν επίσης το «παρών» και ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος τα έλεγε με τον Προκόπη Παυλόπουλο και την κυρία Μπακογιάννη, όπως και ο έτερος της «Ενωσης για την Πατρίδα» κ. Χρήστος Ζώης, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετούς πρώην συντρόφους του στη Ν.Δ.

«Ο Καραμανλής τούς ενώνει ακόμη και από τον τάφο» έλεγε ο βουλευτής κ. Γιώργος Βλάχος. Το αντικείμενο της συζήτησης στα πηγαδάκια ήταν φυσικά η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά και ο σχεδιασμός και τα σενάρια της επόμενης ημέρας για τη «Νέα Ελλάδα» που δεν δείχνει να έχει θερμή υποδοχή και αποδοχή στους καραμανλικούς βουλευτές.

Το μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, πρώην πρωθυπουργού και ιδρυτή της Ν.Δ. έγινε στη Φιλοθέη, όπου και στεγάζεται το Ιδρυμα Καραμανλή και βρίσκεται και ο τάφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή

.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα