18.5000.000 τουρίστες (!) θα φέρουν 13 δισ. ευρώ

Σε χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό εξελίσσεται το 2014, καθώς το πρώτο τετράμηνο φέτος επισκέφθηκαν τη χώρα μας 304.410 ξένοι τουρίστες περισσότεροι σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι αεροπορικές αφίξεις εξωτερικού το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2014 εμφανίζονται αυξημένες 30,1% στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Σε απόλυτα μεγέθη, το πρώτο τετράμηνο του έτους την Ελλάδα επισκέφτηκαν 1.315.901 τουρίστες έναντι 1.011.491 πέρυσι.
Ενδεικτικό της δυναμικής που εμφανίζει φέτος ο ελληνικός τουρισμός είναι και τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων ανά περιοχές.

Οι Κυκλάδες στο εξεταζόμενο διάστημα κινήθηκαν με άνοδο 123%, ενώ ο προορισμός της Κρήτης κινήθηκε με άνοδο 43% σε σχέση με πέρυσι. Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση των αφίξεων για την Πελοπόννησο, που φέτος κινείται με άνοδο 28,1%. Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας, όπου για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2014 καταγράφεται αύξηση 36,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Τα στοιχεία της Αθήνας επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ για ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού της πρωτεύουσας με επιπλέον 700.000 αφίξεις.

Οι στόχοι του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για το 2014 κάνουν λόγο για ρεκόρ αφίξεων 18.500.000 επισκεπτών και εσόδων 13 δισ. ευρώ, χωρίς να προσμετρώνται οι αφίξεις της κρουαζιέρας.
Με στόχο οι εξαιρετικές αυτές επιδόσεις να αποτελέσουν βάση για περαιτέρω επενδύσεις και συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας της χώρας, ο ΣΕΤΕ υπενθυμίζει ότι πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή των στρατηγικών και των στόχων του οδικού χάρτη τουριστικής ανάπτυξης 2021 που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στην πρόσφατη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει επίσης να δοθεί από όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών με την παράλληλη διατήρηση ελκυστικής τιμολογιακής πολιτικής τόσο για το 2014 όσο και για τις συμφωνίες του 2015. Επίσης, όπως σημειώνει ο σύνδεσμος, θα πρέπει να υπάρξει πλήρης φορολογική συμμόρφωση, όπως και εξάλειψη της μαύρης και παράνομης απασχόλησης.

Ξανθή Γούναρη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα