Η αγωνία των υποψηφίων κάτω από ομπρέλες θαλάσσης, αντίσκηνα και χρωματιστά περίπτερα

Εστησαν τα «στρατηγεία» τους σε πλατείες και πεζοδρόμια της Αθήνας, εξοπλίστηκαν με τηλεοράσεις, μεγάφωνα, πολύχρωμες αφίσες, ακόμα και με… ομπρέλες θαλάσσης για τον ήλιο και άρχισαν να μοιράζουν στους περαστικούς φυλλάδια και ψηφοδέλτια, προκειμένου να τους… παρασύρουν στον ρυθμό των (διπλών) εκλογών.
Λίγα 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες η Αθήνα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εκλογικό «ρινγκ», με τους υποψηφίους και τα επιτελεία τους να παραμονεύουν σε κάθε γωνιά στο κέντρο της πόλης, διεκδικώντας μια ψήφο για τον συνδυασμό τους ή έναν επιπλέον σταυρό που μπορεί να τους χαρίσει την πολυπόθητη έδρα. Στην πλατεία Συντάγματος, στην Πανεπιστημίου, στην Ομόνοια, στο Μοναστηράκι, στο Θησείο και σε άλλα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας έχουν ξεφυτρώσει περισσότερα από 60 (!) εκλογικά περίπτερα. Στα περισσότερα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία (για τη νίκη), ενώ η προσπάθεια του εκάστοτε υποψηφίου επικεντρώνεται στο να… πειστεί ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος.

Στην αρχή της οδού Ερμού υποδέχονται τους περαστικούς οι συνεργάτες του «εκλεκτού» της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Αττικής Γιώργου Κουμουτσάκου. «Κάποιοι ρωτούν για ψηφοδέλτια, άλλοι σταματούν για να ευχηθούν “καλή επιτυχία” και άλλοι ζητούν το πρόγραμμά μας για να το μελετήσουν στο σπίτι. Ο κόσμος είναι μπερδεμένος. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν οι νεοδημοκράτες θα πάνε τελικά να ψηφίσουν ή θα επιλέξουν την αποχή. Αυτό είναι το κλειδί για τον συνδυασμό μας» λέει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα, μεταπτυχιακός φοιτητής Δημόσιας Διοίκησης και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Πέτρος Κούκος.
Στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στο «στρατηγείο» του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Αρη Σπηλιωτόπουλου (δίπλα στο υπό διαμόρφωση εκλογικό περίπτερο της Ν.Δ.), κυρίαρχα χρώματα είναι το μπλε και το πορτοκαλί. «Το κλίμα είναι καλό, ο κόσμος αγαπάει τον Αρη και πιστεύουμε ότι θα τον στηρίξει» λένε οι συνεργάτες του.

Ακριβώς απέναντι τρεις γυναίκες και δύο νεαροί από το επιτελείο του Γιώργου Καμίνη ακούν ποπ μουσική και μοιράζονται ένα τάπερ με κεράσια.
Οι επιβάτες του μετρό που σταματούν στον σταθμό Πανεπιστήμιο πέφτουν στην… αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα, της Ρένας Δούρου και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Στην πλατεία Κοτζιά έχουν κυριολεκτικά κατασκηνώσει εθελοντές του Ποταμιού (ένα αντίσκηνο είναι το εκλογικό κέντρο!), ενώ στην Ομόνοια μοιράζουν προεκλογικό υλικό τα μέλη της ΚΝΕ.

Στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου οι υποψήφιοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμφανίζονται βέβαιοι ότι «ο κόσμος θα τιμωρήσει εκείνους που έριξαν τη χώρα στα βράχια», ενώ λίγα βήματα πιο πέρα, δίπλα στις άσπρες καλοκαιρινές ομπρέλες με το σήμα του ΛΑΟΣ, δύο ηλικιωμένες κυρίες δηλώνουν πιστές στον Γιώργο Καρατζαφέρη και διαμαρτύρονται για τις σκισμένες αφίσες που βρίσκουν κάθε πρωί στο εκλογικό περίπτερο του κόμματός τους. «Σκίζουν αφίσες, έριξαν κόκκινη μπογιά, μέχρι και την ελληνική σημαία κατέβασαν! Μα, γίνεται έτσι πολιτική;» αναρωτιούνται.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα