Τα σχολικά βιβλία της …πυρκαγιάς!

Εικόνα προχειρότητας παρουσιάζει το υπουργείο Παιδείας στο θέμα της συγγραφής των νέων σχολικών εγχειριδίων, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της α΄ και β΄ λυκείου την επόμενη χρονιά. Το θέμα αναδεικνύει η Ενωση Ελληνικού Βιβλίου, τα μέλη της οποίας με έκπληξη διαπίστωσαν ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), με σχετική προκήρυξη, ζητάει να ολοκληρωθεί η συγγραφή των νέων διδακτικών βιβλίων σε μόλις τρεις μήνες.

Ειδικότερα, η προκήρυξη για τη συγγραφή των εγχειριδίων της Πολιτική Παιδείας α΄ λυκείου και β΄ λυκείου, των Εφαρμογών Πληροφορικής α΄ λυκείου, της Πληροφορικής β΄ λυκείου και των Αρχών Κοινωνικής Επιστήμης β΄ λυκείου εκδόθηκε στις 17 Απριλίου και καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των νέων βιβλίων ορίστηκε η 18η Ιουλίου. 

Διαμαρτυρόμενη η Ενωση Ελληνικού Βιβλίου απευθύνθηκε στο ΙΕΠ: «Πιστεύει κάποιος σοβαρά ότι είναι δυνατό να συγγραφεί έστω και ένα σχολικό βιβλίο με αρτιότητα, υπευθυνότητα, παιδαγωγική και επιστημονική τεκμηρίωση από μια συγγραφική ομάδα στο διάστημα αυτό;». Μάλιστα, σύμφωνα με την Ενωση, η προκήρυξη του διαγωνισμού, εκτός από ένδειξη προχειρότητας, δημιουργεί «εύλογα ερωτήματα μήπως τα βιβλία έχουν ήδη γραφτεί και έχουν ήδη προεπιλεγεί συγγραφικές ομάδες». 
Το ινστιτούτο, από την πλευρά του, πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στις «αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας», επισημαίνοντας ότι «το ΙΕΠ έχει απλώς γνωμοδοτικό ρόλο».

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα