Συγκλονίζει το πανελλήνιο ο τραγικός επίλογος της ζωής ενός 18χρονου μαθητή στα Γιαννιτσά Πέλλας την πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Ο νεαρός έφυγε από το σπίτι του για να δώσει εξετάσεις, αλλά αντί για το σχολείο του κατευθύνθηκε σε μία νεοανεγειρόμενη οικοδομή και πήδηξε στο κενό από τον πέμπτο όροφο. Βαριά τραυματισμένος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά κατά τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη ξεψύχησε μέσα στο ασθενοφόρο.
Η τραγική υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, βυθίζοντας στο πένθος την εκπαιδευτική κοινότητα. Κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί πώς ο νεαρός αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Κάτοικοι των Γιαννιτσών αποδίδουν στο άγχος των εξετάσεων την απόφαση του νεαρού να αυτοκτονήσει, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι τον οδήγησε στην τραγική απόφαση. Η Αστυνομία παίρνει καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του παιδιού προσπαθώντας να ρίξει φως στα αίτια.
Οι πρώτες έρευνες φέρνουν στην επιφάνεια μια τραγική οικογενειακή ιστορία. Η μητέρα του είναι τυφλή και ο πατέρας του αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, όμως ο συνδυασμός που συμμετείχε δεν κατάφερε να εκλεγεί.
Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν αν η πίεση που δημιουργείται μοιραία σε όλα τα παιδιά την περίοδο των εξετάσεων σε συνδυασμό με τα προβλήματα υγείας των γονιών του οδήγησαν το παιδί στην αυτοκτονία.
Καθηγητές του 18χρονου έλεγαν πάντως ότι ο μαθητής δεν έδειχνε να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξετάσεις ούτε είχε εκφράσει κάποιο πρόβλημα, ζητώντας τη βοήθεια του ψυχολόγου που διαθέτει το σχολείο του.
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στις 7.30 χθες το πρωί. Λίγο προτού φτάσει στο σχολείο ο 19χρονος έστριψε σε ένα στενό και ανέβηκε σε μία νεοανεγειρόμενη οικοδομή. Από τον 5ο όροφο πήδησε στο έδαφος με συνέπεια να τραυματιστεί βαρύτατα. Οσοι τον αντίκρισαν τα έχασαν από τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Με ασθενοφόρο το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά εκεί κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Καθ’ οδόν για το Ιπποκράτειο ο νεαρός υπέκυψε στα τραύματά του. «Ο μαθητής ήταν πολυτραυματίας. Εφερε κατάγματα στον θώρακα, στους πνεύμονες, στο κεφάλι και είχε ανοιχτή λεκάνη» είπε η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρίδου.


