Αιματηρό επεισόδιο με πρωταγωνιστή έναν υπάλληλο φύλαξης της ΝΕΡΙΤ, που έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε τον γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ Γαβρίλο Κασσιμάτη, σημειώθηκε χθες το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο της Μεσογείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από την περίφραξη του κτιρίου εργαζόμενοι της ΕΡΤ πραγματοποιούσαν συγκέντρωση, αφιερωμένη προς όλους τους υποστηρικτές τους, όπως στον δημοσιογράφο Αχιλλέα Παναγούλη που στις 4 Σεπτεμβρίου έχασε τη ζωή του καθώς παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι διοργανωτές είχαν κρεμάσει μια μαύρη σημαία στα κάγκελα, κίνηση που φαίνεται ότι ενόχλησε τη διοίκηση του σταθμού. Τότε, κατά πληροφορίες, πλησίασε την περίφραξη ο υπάλληλος ασφαλείας και άρχισε να σκίζει τα πανό και τις αφίσες που είχαν αναρτηθεί. Οταν πήγε να τραβήξει και τη μαύρη σημαία, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αντέδρασαν και ο γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ Γαβρίλος Κασσιμάτης του ζήτησε να σταματήσει.
Σε ανύποπτο χρόνο το επεισόδιο κλιμακώθηκε και ο σεκιουριτάς έβγαλε μια φαλτσέτα (!) και τραυμάτισε στο χέρι τον γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Στο σημείο έφθασε σύντομα ασθενοφόρο και αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη εντός του Ραδιομεγάρου, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ωστόσο και το θύμα της επίθεσης και ο ταμίας της ΠΟΣΠΕΡΤ Δημήτρης Κούνης, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε το στέλεχος της ΝΕΡΙΤ -επίσης συλληφθείς- Ηλίας Φαραντόπουλος.
Κώστας Καντούνης


