Με οργανωμένο σχέδιο, μελετημένα βήματα και παρασκηνιακές επαφές και κινήσεις απλώνει τα «πλοκάμια» του το τουρκόφιλο κόμμα «Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» DEB. Παρά τις κραυγές της «δημοκρατίας» για τους ανθελληνικούς μηχανισμούς που δρουν πλέον ανενόχλητοι στη Θράκη, κανένας επίσημος φορέας δεν φαίνεται να ασχολείται με το ζήτημα. Την ώρα που το κόμμα που εμφανίζει στο έμβλημά του τη Δυτική Θράκη «πράσινη και ανεξάρτητη» και μάλιστα πραγματοποιεί προπαγάνδα ακόμη και στη Γερμανία, οι ελληνικοί φορείς τηρούν σιγήν ιχθύος αφήνοντας τη Θράκη αφύλακτη.
Συγκεκριμένα, στις 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε διοργάνωση του «Μορφωτικού και Αθλητικού Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης» του Ντούισμπουργκ και υπό την αιγίδα της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» ABTTF το 20ό τουρνουά ποδοσφαίρου, στη μνήμη του «Ντενκτάς της Θράκης» και εμπνευστή της διχοτόμησής της Αχμέτ Σαδίκ.
Με πρόσχημα το τουρνουά ποδοσφαίρου διοργανώθηκε μια… πρώτης τάξεως γιορτή με έντονο τουρκικό χρώμα, οθωμανικά στρατιωτικά εμβατήρια, σημαίες, παραδοσιακές φορεσιές και συνθήματα. Σκοπός του τουρνουά στη μνήμη του Σαδίκ είναι «για να τιμηθεί και να μεταδοθεί στις επόμενες γενιές το όραμα του ηγέτη της τουρκικής μειονότητας της Θράκης», σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα. Παρόντες στο τουρνουά ήταν ο πρόεδρος και συνεχιστής του αποσχιστικού κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και το «δεξί του χέρι» και γιος του Σαδίκ Αχμέτ, Λεβέντ.
Mετά την προβολή βίντεο σχετικά με τη ζωή του Σαδίκ Αχμέτ, ο γιος του Λεβέντ ανέφερε ότι «ως οικογένεια του Αχμέτ Σαδίκ ποτέ δεν άφησε μόνους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης – Ευρώπης» και ότι «καταβάλλουν προσπάθεια για τη συντήρηση της κληρονομιάς του πατέρα τους».
Μιλώντας ο πρόεδρος της ABTTF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης) Χαλίτ Χαμπίπογλου τόνισε ότι ο πραγματικός σκοπός του τουρνουά είναι η διατήρηση των ιδεών του Αχμέτ Σαδίκ, ενώ υπογράμμισε ότι το κόμμα DEB που ιδρύθηκε από τον Αχμέτ Σαδίκ πέτυχε στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου μια ιστορική επιτυχία και ότι το κόμμα αυτό συνεχίζει με τον καλύτερο τρόπο την κληρονομιά του Αχμέτ Σαδίκ.
Αριστείδης Μάτιος


