Στον κόσμο των παραισθήσεων ο «σατανιστής»

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του 19ου τακτικού ανακριτή ο 22χρονος Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, ο οποίος δολοφόνησε τη 41χρονη άστεγη για να την προσφέρει ως θυσία στον Σατανά. Ο νεαρός, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Φαήλο Κρανιδιώτη, αντιμετωπίζει όπως αποδεικνύεται από δημόσια έγγραφα, από την ηλικία των 14 ετών, ψυχικά προβλήματα και θέματα εξάρτησης από τοξικές ουσίες. «Δεν πρόκειται για έναν σατανιστή δολοφόνο. Πρόκειται για έναν τοξικομανή και ψυχικά άρρωστο δολοφόνο» επισημαίνει ο κ. Κρανιδιώτης στη «δημοκρατία» για τον 22χρονο, γιο ηθοποιού, ο οποίος το βράδυ της Ανάστασης σκότωσε στη Γλυφάδα την άτυχη Ειρήνη Τ., ηλικίας 41 ετών, πολτοποιώντας το κεφάλι της με μία πέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση του 22χρονου αναμένεται να ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία προκύπτει ότι ο «σατανιστής της Γλυφάδας» εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια είχε εξάρτηση από τοξικές ουσίας, κάπνιζε χασίς, εισέπνεε βενζίνη (!) και ήταν επιρρεπής στο αλκοόλ, με αποτέλεσμα ακόμα και να υποστεί παράλυση για έναν χρόνο και να φτάσει να ζυγίζει μόλις 25 κιλά. Επιπλέον, από την ηλικία των 18 ετών φέρεται ότι άρχισε να έχει παραισθήσεις και να πιστεύει ότι μιλάει με τον Σατανά. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και παρά τις προσπάθειες της οικογένειάς του να τον βοηθήσει προκειμένου να νοσηλευθεί (στο Νταού Πεντέλης και άλλα δημόσια νοσοκομεία) αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς εκείνο το χρονικό διάστημα ήταν ακόμα ανήλικος.

Η οικογένειά του, ωστόσο, δεν σταμάτησε τις προσπάθειες και επιχείρησε αρκετές φορές ο 22χρονος σήμερα να εξεταστεί από ψυχίατρο. Εκείνος όμως αρνούνταν σθεναρά. Ενδεικτικό της ψυχικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο 22χρονος είναι, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, το γεγονός ότι είχε πάρει απαλλαγή (Ι5) από τον Στρατό.

Σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας, που μεταξύ άλλων «χτενίζει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να αντλήσει περισσότερα στοιχεία για το προφίλ του 22χρονου Αλέξανδρου.

Οι αστυνομικοί έχουν βρει πληθώρα δημοσιεύσεων του δράστη στο facebook και στο google+, οι οποίες επιβεβαιώνουν μία εμμονική σχέση που είχε αναπτύξει με τον σατανισμό. «Θέλω να γίνω σατανιστής. Μένω Αθήνα. Οποιος μπορεί να βοηθήσει ας πάρει σε αυτό το τηλ.» έγραφε ο νεαρός λίγους μήνες πριν τελέσει το έγκλημα, δημοσιοποιώντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του. Το πάθος του με τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ήταν, όπως αποδείχθηκε, και η «αχίλλειος πτέρνα» του, καθώς έτσι κατάφεραν να τον προσεγγίσουν αστυνομικοί και να τον οδηγήσουν σε ομολογία του εγκλήματος, της «πρώτης θυσίας» όπως την περιέγραφε.

Φωτό: Χρήστος Ζήνας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα