Αντίο Βραζιλία με ψηλά το κεφάλι

Εφτασε κοντά στη νέα κορυφαία στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως η τύχη τής γύρισε την πλάτη! Σε ένα παιχνίδι-θρίλερ στο Ρεσίφε, την αγαπημένη συνταγή της Ελλάδας που καθορίστηκε από στιγμές, η Εθνική αποκλείστηκε από την Κόστα Ρίκα με 5-3 στα πέναλτι κι ενώ μπορούσε να προκριθεί από το 90λεπτο και την παράταση, που όμως την κράτησαν στο 1-1.

Η Ελλάδα δεν παραδόθηκε, ακόμα κι αν χρειάστηκε να φτάσει στο 91′. Ενώ μπορούσε να προηγηθεί με τον Σαλπιγγιδη (37′), η Κόστα Ρίκα «έγραψε» το 1-0 με τον Μπράιαν Ρούις (52′). Σε ένα ματς που, ενώ είχε 16 τελικές, η Κόστα Ρίκα μόλις με 2 εντός εστίας κρατούσε το προβάδισμα έως το 91′. Τότε ο Παπασταθόπουλος ισοφάρισε 1-1, μετά το σουτ του Γκέκα και την απόκρουση του Νάβας, αποκαλύπτοντας ξανά τον χαρακτήρα της ομάδας μας.

Η ανούσια φλυαρία των Κοσταρικανών και η υπέρ τους κατοχή (54%) όχι απλά δεν τους βοήθησαν να φτάσουν σε ευκαιρίες, αλλά επέτρεψαν στην Ελλάδα να απειλήσει, τελειώνοντας το ημίχρονο με τη μεγάλη ευκαιρία στο πλασέ του Σαλπιγγίδη, που ενστικτωδώς απέκρουσε ο Νάβας (37′).

Οι διεθνείς κινδύνεψαν μόνο στο σουτ του Μπολάνιος (7′). Ο Καραγκούνης, ο Μανιάτης και ο Σάμαρης βοήθησαν να λειτουργήσει με «καθαρό» μυαλό η μεσαία γραμμή, κόντρα στο κλασικό 5-4-1 του Χόρχε Λουίς Πίντο.

Η παράδοση που ήθελε την Κόστα Ρίκα να σκοράρει 12/16 γκολ της σε Παγκόσμιο Κύπελλο στο δεύτερο ημίχρονο δυστυχώς επιβεβαιώθηκε, όταν το «σβηστό» πλασέ του Ρουίς κατέληξε στη γωνία του Καρνέζη, 1-0 (52′). Δύο λεπτά αργότερα ο Αυστραλός διαιτητής Μπεν Γουίλιαμς δεν είδε το απλωμένο χέρι του Τοροσίδη και η Ελλάδα γλίτωσε το πέναλτι.

Η αποβολή του Ντουάρτε στο 66′ με δεύτερη κίτρινη μας έδωσε αριθμητική υπεροχή και στην τελευταία φάση ισοφαρίσαμε με τον Παπασταθόπουλο, ενώ στην επόμενη κεφαλιά του Μήτρογλου απέκρουσε σωτήρια ο Νάβας.

Η παράταση βρήκε την Ελλάδα να κυνηγάει το γκολ και η πίεσή της έβγαλε τον Μήτρογλου στο 120′ μπροστά στο γκολ, όμως ο Νάβας απέκρουσε ξανά!

Ο Σάντος είδε τα πέναλτι στα αποδυτήρια, αφού αποβλήθηκε από τον Αυστραλό διαιτητή. Στο τζογάρισμα της διαδικασίας το τέταρτο πέναλτι από τον Γκέκα απέκρουσε ο Νάβας και στο 5ο ο Ουμάνια έδωσε την πρόκριση στην Κόστα Ρίκα με 5-3. Οι Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος, και Χολέβας είχαν ευστοχήσει στα πρώτα τρία ελληνκά πέναλτι.

Η Κόστα Ρίκα το Σάββατο θα παίξει κόντρα στην Ολλανδία.

Σκόρερ: Ρουίς (52′) – Παπασταθόπουλος (91′)

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Γκαμπόα (76′ Ακόστα), Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνια, Ντίαζ, Μπόρχες, Τεχέδα (66′ Κουμπέρο), Μπολάνιος (83′ Μπρένες), Ρουίς, Κάμπελ.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μανιάτης (77′ Κατσουράνης), Καραγκούνης, Σάμαρης (57′ Μήτρογλου), Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης (69′ Γκέκας), Σαμαράς.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα