Το υπουργείο Παιδείας εμπαίζει αριστούχο τυφλό μαθητή. Ο Αργύρης Κουμτζής συγκίνησε το πανελλήνιο τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν άρχισε να αγωνίζεται για να εισαχθεί στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του πανεπιστημιακού τμήματος που είναι κλειστή για μαθητές τυφλούς και ανάπηρους στα άνω άκρα λόγω των απαιτήσεων στα εργαστηριακά μαθήματα.
Τότε ο τέως υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε δημόσια να δώσει λύση. Πέρασαν πέντε μήνες και ο Αργύρης ακόμη περιμένει.
«Το πρόβλημα του Αργύρη συγκίνησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος μας κάλεσε στην Αθήνα. Εγινε συνάντηση παρουσία του κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα εισάγει τροπολογία στη Βουλή για να λύσει το πρόβλημα. Πέρασε τόσος καιρός και ακόμη λύση δεν δόθηκε. Φοβάμαι πως ο Αργύρης δεν θα καταφέρει να εισαχθεί στο Τμήμα Φυσικής, αν δεν δραστηριοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιοι. Νιώθω ότι μας κοροϊδεύουν» λέει με απογοήτευση στη «δημοκρατία» ο πατέρας του 18χρονου μαθητή Σωτήρης Κουμτζής.
«Από την α’ δημοτικού αγωνίζομαι να αποκτήσω γνώσεις, να γίνω χρήσιμος στην κοινωνία και να σπουδάσω. Εχω πετύχει αρκετά παρά τις δυσκολίες και θα χρησιμοποιήσω όλες τις δυνάμεις μου για να πετύχω και στο πανεπιστήμιο. Μπορώ να τα καταφέρω και στα εργαστηριακά μαθήματα» λέει με αποφασιστικότητα στη «δημοκρατία» ο Αργύρης.
Δηλώνει ότι νιώθει απογοήτευση εξαιτίας της στάσης που τηρεί το υπουργείο Παιδείας ως προς το πρόβλημά του. «Σαν και μένα είναι κι άλλα παιδιά. Πιστεύω πως μέσω της συνεργασίας και της καλής θέλησης μπορεί ένας τυφλός μαθητής να σπουδάσει και να πετύχει, ακόμη κι αν οι απαιτήσεις στα εργαστηριακά μαθήματα είναι πολλές» προσθέτει.
Ο μαθητής από τα Πεύκα Θεσσαλονίκης γεννήθηκε με ατροφικό οπτικό νεύρο, που ουσιαστικά τον καθιστά τυφλό. Το γεγονός αυτό δεν τον εμπόδισε να κατακτήσει αργυρό μετάλλιο στη Μαθηματική Ολυμπιάδα, να διακριθεί σε διαγωνισμούς Φυσικής, να είναι αριστούχος στο σχολείο και να ανακηρυχθεί πρωταθλητής στο σκάκι.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, για το πρόβλημα του τυφλού μαθητή ενημερώθηκε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δεσμεύτηκε να δώσει άμεσα λύση. Εχει αναθέσει σε υπηρεσιακούς παράγοντες να αναζητήσουν τρόπο ώστε παιδιά σαν τον Αργύρη να μπορούν να σπουδάσουν.


