Δέχεται απειλές από το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν ανησυχεί. Η πρόεδρος της Αργεντινής, που κάποτε χαρακτηρίστηκε «νέα Εβίτα Περόν» χάρη στο οικονομικό θαύμα που βίωσε η χώρα στη διάρκεια της διακυβέρνησης της δυναστείας Κίρχνερ, έχει μπει στο στόχαστρο των τζιχαντιστών εξαιτίας κυρίως της φιλίας της με τον Πάπα, αλλά και της αναγνώρισης τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης.
Ο Πάπας Φραγκίσκος προκάλεσε την οργή των εξτρεμιστών αφού δήλωσε πρόσφατα ότι θα ήταν θεμιτό για τη διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει βία για να σταματήσει η «άδικη επίθεση» από τους τζιχαντιστές, που έχουν σκοτώσει ή εκτοπίσει χιλιάδες ανθρώπους στο Ιράκ και στη Συρία, πολλοί εκ των οποίων είναι χριστιανοί. Προηγουμένως είχε πολλάκις καταδικάσει την ιδέα του πολέμου στο όνομα του Θεού.
Η Κριστίνα Φερνάντες δεν μοιάζει ωστόσο να πτοείται. Για την ακρίβεια δήλωσε πως δεν την αγγίζουν οι απειλές των τζιχαντιστών. Αν τις έπαιρνε σοβαρά, τότε «θα έπρεπε να ζει κάτω από το κρεβάτι», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Φυσικά το υπουργείο Ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Αργεντινής εξετάζουν αυτές τις απειλές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κριστίνα Φερνάντες και ο Πάπας Φραγκίσκος -παρόλο που δεν διατηρούσαν τις καλύτερες σχέσεις όσο εκείνος ήταν Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Αϊρες- έχουν συναντηθεί αρκετές φορές μετά την εκλογή του στη θέση του Ποντίφικα.