Η Σκοτία παραμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας όμως περισσότερες απαιτήσεις από το Λονδίνο. Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα παραχωρήσει περισσότερα δικαιώματα σε ό,τι αφορά αποφάσεις που λαμβάνονται για τοπικά θέματα, ωστόσο η Σκοτία θέλει περισσότερες εξουσίες σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, όπως η παιδεία, η φορολογία, το κράτος πρόνοιας και οι δημόσιες δαπάνες.
Την Παρασκευή ο Αλεξ Σάλμοντ ανακοίνωσε την παραίτησή του, λέγοντας ότι ήταν τιμή του που υπηρέτησε τη Σκοτία από αυτό το πόστο και τονίζοντας πως όλο αυτό που συμβαίνει αυτόν τον καιρό δεν αφορά τον ίδιο, την παράταξή του ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο. «Χάσαμε το δημοψήφισμα, αλλά η Σκοτία μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται σαν πραγματικός νικητής» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Σάλμοντ θεωρείται ο άνθρωπος που με τη στάση του ισχυροποίησε την παρουσία και το ηθικό της Σκοτίας, ενώ σε συνέντευξη που έδωσε χθες στο BBC κατηγόρησε τα τρία μεγάλα κόμματα της Βρετανίας ότι κοροϊδεύουν τους πολίτες της Σκοτίας, καθώς οι ηγέτες τους είναι έτοιμοι να αναιρέσουν τις υποσχέσεις, που έδωσαν πριν από το δημοψήφισμα, για περισσότερα δικαιώματα.
Παρέμβαση
Εξάλλου, αργά το βράδυ της Παρασκευής ξέσπασαν στη Γλασκόβη επεισόδια ανάμεσα σε εθνικιστές και ενωτικούς, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας και να γίνουν τουλάχιστον έξι συλλήψεις.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κάποιοι υπερασπιστές της παραμονής της Σκοτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο πέταξαν μια φωτοβολίδα, ενώ ακολούθησαν συγκρούσεις, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση των έφιππων αστυνομικών. Αρκετοί δρόμοι γύρω από την κεντρική πλατεία της Γλασκόβης έκλεισαν, ενώ στη συνέχεια μεγάλα τμήματα κάθε πλευράς έκαναν πορεία φωνάζοντας συνθήματα.