Το τελευταίο χολιγουντιανό εργένικο οχυρό έπεσε. Το περασμένο Σάββατο, ακριβώς την ώρα του βενετσιάνικου σούρουπου, ο γοητευτικός Τζορτζ Κλούνεϊ -ο οποίος είχε ορκιστεί ότι δεν θα παντρευόταν ξανά- αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με την αγαπημένη του Αμάλ Αλαμουντίν σε μια ιδιωτική γαμήλια τελετή που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Aman Canal Grande της Βενετίας.
Μάταια οι εκατοντάδες θαυμαστές του και οι φωτογράφοι περίμεναν για μία εικόνα από τον γάμο… Κι αυτό γιατί ουδείς -εκτός από τον φακό του περιοδικού «Vogue», στο οποίο λέγεται ότι ο Κλούνεϊ έχει πουλήσει τα δικαιώματα των φωτογραφιών του γάμου του για φιλανθρωπικό σκοπό- δεν έχει εικόνες από την τελετή. Στους 100 καλεσμένους του και στους υπαλλήλους είχε απαγορευτεί να έχουν μαζί τους κινητό, ενώ οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου είχαν υπογράψει και συμβόλαιο εμπιστευτικότητας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δε το μυστήριο τέλεσε ο επιστήθιος φίλος του Κλούνεϊ, ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης Γουόλτερ Βελτρόνι, και κουμπάρος ήταν ο σύζυγος της Σίντι Κρόφορντ, ο Ράντι Γκέρμπερ.

Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου φωτογράφοι και δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο καθώς και φανατικοί «λάτρεις» του Κλούνεϊ είχαν… στρατοπεδεύσει στις όχθες του Gran Canal για να δουν από κοντά το ζευγάρι και τους υψηλούς προσκεκλημένους του.

Ματ Ντέιμον, Σίντι Κρόφορντ, Εμιλι Μπλαντ, Τζον Κρασίνσκι, Μπιλ Μάρεϊ, η διευθύντρια της «Vogue» Αν Γουίντουρ αλλά και ο Μπόνο των U2 κατέφθασαν με θαλάσσια ταξί στο Palazzo Papadopoli, όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο.

Μεγάλοι απόντες της βραδιάς ήταν ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί -βρίσκονταν για γυρίσματα στη Μάλτα- αλλά και ο Μπεν Αφλεκ με την Τζένιφερ Γκάρνερ, αφού ο διάσημος ηθοποιός ήταν στη Νέα Υόρκη για την πρεμιέρα της νέας ταινίας του «Gone girl».
Το κουστούμι
Φορώντας ένα εντυπωσιακό μαύρο κοστούμι του οίκου Armani, ο Κλούνεϊ έκανε την εμφάνισή του στο ξενοδοχείο λίγο μετά τη δύση του ηλίου. Περικυκλωμένος από άνδρες της ασφάλειάς του και ιδιαίτερα χαμογελαστός, ο 53χρονος ηθοποιός χαιρέτισε το πλήθος που τον περίμενε υπομονετικά και στη συνέχεια μπήκε στο εσωτερικό του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος της τελετής ήταν διακοσμημένος με λευκά λουλούδια. Οσο για το νυφικό της 36χρονης δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν, λέγεται ότι έφερε την υπογραφή της Στέλα Μακάρτνεϊ.
Σήμερα, όπως είχε ανακοινωθεί, ο κύριος και η κυρία Κλούνεϊ αναμένεται να περάσουν τις πύλες του δημαρχιακού μεγάρου για τον πολιτικό γάμο τους. Ουδείς, βέβαια, γνωρίζει αν οι δυο τους θα τηρήσουν το πρόγραμμα, μια και οι παπαράτσι τούς πολιορκούν συνεχώς. Αυτό που είναι σίγουρο, όμως, αν ακούσουμε τις κακές γλώσσες, είναι ότι με μια όμορφη και πετυχημένη σύζυγο στο πλευρό του, ο Τζορτζ Κλούνεϊ πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να κατέβει στον πολιτικό στίβο…
Γιώτα Βαζούρα


