Με επεισοδιακό τρόπο η χθεσινή ανάληψη των καθηκόντων του στην Τράπεζα Κύπρου

Εν μέσω έντονων διαμαρτυριών -που λάμβαναν χώρα εκτός των… τειχών του κτιρίου-, η γενική συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου (BoCY), χθες, ουσιαστικά προέβη στην επικύρωση του αναμενόμενου, στην εκλογή δηλαδή του γνωστού τραπεζίτη Γιόζεφ Ακερμαν στη θέση του επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού οργανισμού.
Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η μέρα ξεκίνησε μάλλον όχι και τόσο… εορταστικά, καθώς έξω από το κτίριο της BoCY έκαναν διαδήλωση οι κάτοχοι αξιογράφων αλλά και οι καταθέτες της Λαϊκής.

Διαδηλωτές εκτόξευσαν διάφορα αντικείμενα προς το κτίριο, φωνάζοντας ότι η «υπομονή εξαντλήθηκε», ενώ ορισμένοι διαμαρτυρόμενοι αποπειράθηκαν μάλιστα να εισέλθουν στον χώρο των γραφείων της διοίκησης της τράπεζας! Κάποιοι τελικά τα κατάφεραν, κι αφού μπήκαν μέσα και φώναξαν συνθήματα, στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από το προσωπικό ασφάλειας που υπήρχε εκεί. Τις έντονες επικρίσεις των συγκεντρωμένων δέχτηκε χθες κατά την είσοδό του στη γενική συνέλευση και ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά, πάντως, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου. Μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας και τη ριζική μετοχική και διοικητική αναδόμησή της, ο εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας Τζον Χούρικαν διαβεβαίωσε τους μετόχους ότι θα αποζημιωθούν για τις απώλειες που έχουν υποστεί, μέσω της ευρωστίας που θα αποκτήσει η BoCY. Η συνέλευση ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το νέο δεκαμελές Δ.Σ. της τράπεζας, που περιλαμβάνει τους έξι νέους συμβούλους που πρότεινε ο Γουίλμπουρ Ρος, πριν από σχεδόν έναν μήνα. Εκτός του Ακερμαν, πάντως, που αναλαμβάνει την ηγεσία της BoCY, υφιστάμενοι σύμβουλοι που εξελέγησαν, ο Τζον Χούρικαν, ο νυν αντιπρόεδρος Βλάντιμιρ Στραλκόβσκι, ο Ιωάννης Ζωγραφάκης και ο Μάριος Καλοχωρίτης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Κρίστης Χασάπης δήλωσε ότι η διοίκηση παραδίδει στους νέους μετόχους του συγκροτήματος μια τράπεζα «με ουσιαστικές δυνατότητες». Οσο για τις αποζημιώσεις των καταθετών; «Δεν υπάρχει εύκολη λύση» είπε ο κ. Χασάπης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα