Δεν υπερψήφισε την πρόταση του Καμμένου για τον Πρόεδρο

Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του βουλευτή Α’ Πειραιώς Παναγιώτη Μελά, όταν αυτός -ο μοναδικός από τους συνέδρους-  δεν υπερψήφισε την πρόταση του Πάνου Καμμένου (να απορριφθεί οποιοδήποτε πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας), ήταν ίσως το σημαντικότερο γεγονός του διήμερου συνεδρίου του κόμματος το Σαββατοκύριακο.

Επιβεβαιώνοντας με τη στάση του ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από το κόμμα, ο κ. Μελάς, που δεν μίλησε στο συνέδριο, αλλά και δεν διατύπωσε τη διαφωνία του όταν ο πρόεδρος του συνεδρίου Παναγιώτης Σγουρίδης απευθύνθηκε σχετικά στο Σώμα, κράτησε για ακόμα μία φορά σαφείς αποστάσεις από την κομματική γραμμή. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν θα ψηφίσει Πρόεδρο, απάντησε «ούτε “ναι” ούτε “όχι”. Θα αποφασίσω με βάση το συμφέρον του λαού, θα δούμε αν με άλλη κυβέρνηση τα πράγματα θα είναι καλύτερα ή όχι».

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος προέβλεψε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε εκλογές και δήλωσε βέβαιος ότι «δεν θα ψηφίσει ούτε ένας βουλευτής από τους Ανεξάρτητους Ελληνες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οσοι αντέξουν θα συνεχίσουν μαζί μας. Οσοι δεν αντέξουν ας κατέβουν τώρα από το καράβι. Τους θέλουμε όλους, αλλά μπορούμε και μόνοι μας» ήταν το μήνυμα που έστειλε προς το εσωτερικό του κόμματός του. Παράλληλα, κάλεσε όσους έφυγαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων να παραδώσουν την έδρα τους, ενώ όσον αφορά τον ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, με τον οποίο επίσης το χάσμα δείχνει αγεφύρωτο, τον κάλεσε να πάει στο συνέδριο και να πει την άποψή του, χωρίς πάντως να εισακουστεί.

Το κλίμα

Οι σύνεδροι, εν μέσω γενικά υποτονικού κλίματος που σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε αυτό του πρώτου συνεδρίου, ενέκριναν την πρόταση του Πάνου Καμμένου για διεύρυνση του κόμματος, με στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης πατριωτικής δημοκρατικής συμμαχίας. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. προανήγγειλε ουσιαστικά με μια μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πάντως ότι «δεν θα γίνουμε πατερίτσα κανενός» και δίνοντας έμφαση στις «κόκκινες γραμμές» του κόμματός του στα εθνικά θέματα. Αναφερόμενος στον εαυτό του, είπε ότι είναι φτωχότερος από τότε που μπήκε στην πολιτική και ότι δεν έχει «offshore εταιρίες ούτε κλεμμένα χρήματα».

Κύριο ψήφισμα του συνεδρίου αποτελεί η πρόταση για συντακτική Βουλή «ώστε να επιλυθούν τα πολιτικά ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία», ενώ, όπως ανακοινώθηκε, «θωρακίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος αποτελεί κεφάλαιο».
Χαιρετισμούς στο συνέδριο απηύθυναν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημήτρης Βίτσας (που είπε ότι μπορεί να υπάρχουν μεταξύ μας διαφορές, όμως μπορεί να υπάρξει συνεννόηση στα βασικά), από το ΚΚΕ ο Δήμος Κουμπούρης και από τη ΔΗΜ.ΑΡ. ο Βασίλης Μαστρογιάννης.

Φίλιππος Πανταζής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα