Ακατάσχετο έως 1.500 € για τις αποζημιώσεις του ρώσικου εμπάργκο!

«Οχι» στο πλήρες ακατάσχετο των αγροτών που έχουν λάβει αποζημιώσεις λόγω του ρωσικού εμπάργκο είπε ο Γκίκας Χαρδούβελης, κατόπιν σχετικής ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ. Ιορδάνη Τζαμτζή. Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι «η συγκεκριμένη αποζημίωση δεν εμπίπτει στις χρηματικές απαιτήσεις εις χείρας τρίτων που θεωρούνται ακατάσχετες» και, ως εκ τούτου,  θα υπάρχει ακατάσχετο έως 1.500 ευρώ, «εκτός και αν διαφορετικά οριστεί με νόμο» που θα ψηφίσει η Βουλή. Με άλλα λόγια, ο κ. Χαρδούβελης σηκώνει τα χέρια ψηλά και λέει πως θα ισχύει ό,τι για όλους τους πολίτες.

Κινητοποίηση

Πάντως, ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου υπενθυμίζει ότι η Ελληνική Πολιτεία παρενέβη έγκαιρα, ζητώντας την κινητοποίηση της Ε.Ε. για την προστασία των ελληνικών και κατ’ επέκταση των ευρωπαϊκών προϊόντων κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία, πριν ακόμα ληφθεί η απόφαση για το ρωσικό εμπάργκο. Ομως, κλείνει οποιοδήποτε «παράθυρο» σχετικά με το ακατάσχετο άνω των 1.500 ευρώ, καθώς, επικαλούμενος το υφιστάμενο πλαίσιο, υπογραμμίζει ότι ο προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει την υποχρέωση, σύμφωνα με τον νόμο, να επιδιώξει την είσπραξη όλων των βεβαιωμένων σε αυτήν οφειλών, ανεξάρτητα από την αιτία προέλευσής τους, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από τον νόμο αναγκαστικά μέτρα.

Αλ. Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα