Πάρε δώσε του ΣΥΡΙΖΑ με «γύπες»

Συνήθεια που γίνεται λατρεία τείνουν να γίνουν οι στενές επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τους «γύπες» των αγορών. Δεν προκαλούν, λοιπόν, εντύπωση οι συναντήσεις που έχουν αυτές τις ημέρες στο Σίτι του Λονδίνου οι Γιώργος Σταθάκης και Γιάννης Μηλιός, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά τη στροφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον… ρεαλισμό.

Σκοπός του ταξιδιού των δύο στελεχών του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των πιο ισχυρών εταιριών διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο. Οι επαφές τους θα διαρκέσουν έως και αύριο. Χθες πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση σε κλειστό κύκλο με διοργανωτή την Deutsche Bank, ενώ προγραμματιζόταν να ακολουθήσει και δεύτερη με τη Νomura. Ο κ. Σταθάκης εκτιμάται ότι θα συνομιλήσει με περίπου 20 εκπροσώπους και μάνατζερ των ισχυρότερων επενδυτικών κεφαλαίων, μεταξύ των οποίων οι Nomura, BoA, Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, York Capital, Wellington Capital Management, Pimco και Capital Group.

Αλλά και ο Γιάννης Μηλιός, με τον δικό του ρόλο, θα έχει επαφές κυρίως με τους Ελληνες τραπεζίτες (Greek Bankers Association), αξιοποιώντας την ακαδημαϊκή ιδιότητά του.
«Παρακολουθούν τα πάντα και ξέρουν τα πάντα για την Ελλάδα. Θα μπορούσα να πω ότι βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με τους ξένους επενδυτές, καθώς το περιεχόμενο δεν αφορά τα βασικά θέματα της οικονομίας και των τραπεζών» δήλωσε χθες σε οικονομική ιστοσελίδα ο κ. Σταθάκης.
Ο κ. Μηλιός είχε επίσης συνάντηση με τον καθηγητή Οικονομικών του LSE Κέβιν Φέδερστοουν, γνωστό για τις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ είχε δώσει το «παρών» και δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα