Με γκολ του αρχηγού, ο ΠΑΟΚ υπέταξε την Ντιναμό Μινσκ

Φωτιά ο ΠΑΟΚ. Με μπουρλοτιέρη τον Στέφανο Αθανασιάδη, που πέτυχε δύο γκολ, «έλιωσε» (2-0) στο παγωμένο Μπορίσοφ την Ντιναμό Μινσκ, έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης, και θέλει απλά τη νίκη κόντρα στην Γκινγκάμπ (έχασε 2-1 εντός έδρας από τη Φιορεντίνα) στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου στην Τούμπα. Ολα αυτά στα τελευταία δέκα λεπτά!

Στο γήπεδο της Μπάτε Μπορίσοφ- εκεί φιλοξενήθηκε το παιχνίδι, η Ντιναμό προχωρά σε ανακατασκευή της έδρας της- το θερμόμετρο έδειχνε 5 βαθμούς υπό το μηδέν, και στην εξέδρα ήταν ζήτημα αν έδιναν μάχη με το ψύχος περισσότεροι από 1.000 θεατές. Ανάμεσά τους περισσότεροι από 100 εκδρομείς οπαδοί του ΠΑΟΚ, που έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ο Αναστασιάδης είχε να αντιμετωπίσει δύο μεγάλα προβλήματα.

Η θερμοκρασία

Το κρύο ήταν φανερό ότι δεν επέτρεπε στους παίκτες του να παίξουν χωρίς να το σκέφτονται. Είχαν αφήσει πίσω τους τη Θεσσαλονίκη με 15 βαθμούς και βρέθηκαν σε συνθήκες που το θερμόμετρο τη νύχτα έπεφτε κάτω από τους -10 βαθμούς.
Το δεύτερο ήταν η αγωνιστική απραξία. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό, οι παίκτες δεν είχαν ακουμπήσει μπάλα σε επίσημο παιχνίδι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Η έλλειψη ρυθμού ήταν φανερή από το σφύριγμα της έναρξης. Ο Αναστασιάδης έβαλε τον Περέιρα αριστερά, στη θέση του τραυματία Μακ, παρέταξε την ομάδα με 4-4-2, έδωσε προσοχή στην άμυνα, ασφυκτικό πρέσινγκ στο κέντρο, και κυνήγησε το γκολ στην κόντρα επίθεση. Με αυτό το πλάνο είχε την πρωτοβουλία τουλάχιστον μέχρι το 20′. Κορυφαία του στιγμή όταν αρνήθηκε το δώρο των αμυντικών της Ντιναμό (3′) κι έχασε διπλή ευκαιρία με Αθανασιάδη και Περέιρα.

Ομως, αντί με το πέρασμα του χρόνου να προσαρμόζεται στις δυσκολίες της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ έδωσε τον χρόνο και τον χώρο στους Λευκορώσους να πιστέψουν ότι μπορούν να γίνουν απειλητικοί. Στα αποδυτήρια ο Αναστασιάδης επιστράτευσε τον Γκολάσα, και ο ΠΑΟΚ βγήκε στο τερέν χωρίς τον Σαλπιγγίδη. Με την κίνηση αυτή ήθελε να δώσει φρεσκάδα στα άκρα, οι Λευκορώσοι έφτασαν σε θέση βολής, αλλά τα γκολ του Αθανασιάδη (82′, 89′) ήταν «όλα τα λεφτά».
Η διαιτησία του Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ (Αυστρία) χωρίς το μεγάλο λάθος. Κιτρίνισε τον Βερετίλο.

Ντιναμό Μινσκ: Ιγκνάτοβιτς, Σίμοβιτς, Πολίτεβιτς, Τζέτζε, Νίκολοτς, Ουντότζι (73′ Γιαρότσκι), Καρπόβιτς, Βερετίλο, Στάσεβιτς, Κοντσεβόι και Αντάμοβιτς (80′ Ντιομάντε).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς (28΄ Τζαβέλλας), Βίτορ, Ρατς,Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (46΄Γκολάσα), Αθανασιάδης (90′ Παπαδόπουλος).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα