Συνεχή χτυπήματα κατά του Βενιζέλου από τον Παπανδρέου. Πήρε και ο Ραγκούσης τη σκυτάλη

Βιβλίο-απάντηση για το πώς μας έβαλε στο Μνημόνιο ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου και, μέσω αυτού, όπως αφήνουν να εννοηθεί συνεργάτες του, θα επιχειρήσει να δώσει τη δική του οπτική σε μια σειρά θεμάτων, ανάμεσά τους και τα γεγονότα των Κανών.

Εκτιμάται ότι μέσα από το βιβλίο του, πέραν των αναφορών στα κακώς κείμενα της προηγούμενης (από τη δική του) κυβέρνησης, θα υπάρχουν και αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, ως υπουργός Οικονομικών την περίοδο εκείνη, «άδειασε» τον Γιώργο Παπανδρέου στο θέμα του δημοψηφίσματος.
Ο χρόνος δημοσιοποίησης της συγγραφής του βιβλίου δεν είναι καθόλου τυχαίος, αφού συνδυάζεται με τις κρυφές συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τις δηλώσεις ανατροπής του κ. Βενιζέλου. Πρόκειται για σειρά ενεργειών που εντάσσονται στο πλαίσιο της επιστροφής του κ. Παπανδρέου στην ενεργό πολιτική σκηνή και την όλο και πιο πιθανή διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

Συναντήσεις με «παλιούς»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου, προτού στείλει την επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο με την οποία ζητούσε έκτακτο συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας, είχε σειρά επαφών (όπως αποκάλυψε ο real.gr) με αποστασιοποιημένα στελέχη του κινήματος, όπως οι Αννα Διαμαντοπούλου, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Μάρκος Μπόλαρης, Χάρης Καστανίδης, Πάνος Μπεγλίτης και Χρήστος Αηδόνης, ενώ τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή του για τη Φλωρεντία είχε μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον Δημήτρη Ρέππα. Στα στελέχη αυτά ανέπτυξε τα σχέδιά του για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, όπου κατέστη σαφής η διάρρηξη των σχέσεών του με τον νυν πρόεδρο του κόμματος.

Τα «χτυπήματα» συνεχίστηκαν και χθες, από τον Γιάννη Ραγκούση. Με αφορμή το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο πρώην υπουργός κάλεσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους βουλευτές να ανατρέψουν την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας αποτυχημένους τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο. Με τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού συντάχθηκε επίσης ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Σκουλάς, ενώ στις νομαρχιακές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ που αμφισβητούν τη Δημοκρατική Παράταξη προστέθηκε και αυτή της Θεσπρωτίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα