Τα παιδιά με ακίνητα στο όνομά τους πρέπει να αποκτήσουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet

Στο μητρώο της Εφορίας για να λάβουν κωδικούς εισόδου στο TAXISnet στέλνει το υπουργείο Οικονομικών τα ανήλικα παιδιά και τα προστατευόμενα τέκνα, που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα και πρέπει να κάνουν διορθώσεις στο έντυπο Ε9.
Σε οδηγό που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού εντύπου Ε9 ορίζεται ότι «η δήλωση στοιχείων ακινήτων ανήλικου τέκνου υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου, από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου». Αυτό σημαίνει ότι και οι ανήλικοι θα πρέπει να αποκτήσουν κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.

Ως πέρυσι η δήλωση στοιχείων ακινήτων ανήλικου προστατευόμενου τέκνου έπρεπε να υποβληθεί από τον υπόχρεο γονέα με τη χρήση του ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης του ιδίου στο όνομα του ανήλικου τέκνου. Δηλαδή για να υποβληθούν οι δηλώσεις αυτές τα ανήλικα τέκνα θα πρέπει να πιστοποιηθούν από τους γονείς τους ως «χρήστες» των υπηρεσιών του συστήματος TAXISnet και να λάβουν ξεχωριστούς κλειδάριθμους και κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet, τους οποίους βεβαίως θα χρησιμοποιούν οι γονείς. Στις δηλώσεις δε Ε9 οι γονείς πρέπει να συμπεριλάβουν όλα τα ακίνητα των τέκνων τους.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν πάντως ότι για την ώρα το σύστημα του TAXISnet επιτρέπει και την πρόσβαση των γονέων στα στοιχεία των ακινήτων που έχουν περάσει στα ανήλικα και προστατευόμενα παιδιά τους. Σταδιακά όμως η δυνατότητα αυτή θα σταματήσει και οι διορθώσεις στα ακίνητα, όπως και η καταχώρηση κάποιο νέου περιουσιακού στοιχείου, θα πρέπει να γίνεται από τον ιδιοκτήτη, όποιος και να είναι, με τους προσωπικούς κωδικούς του.

Στέλιος Κράλογλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα