Την ανακοίνωση έκανε χθες ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης. Μαζί του και ο Β. Καπερνάρος

Να καλύψει το κενό ανάμεσα στη Ν.Δ. και την άκρα δεξιά, εμποδίζοντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, θέτει ως στόχο της νέας πολιτικής κίνησης της οποίας ηγείται ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.
Το όνομα αυτής, όπως την αποκάλυψε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξή του, είναι Ρίζες, εξηγώντας ότι «είμαστε κοντά στην παράδοση και στην ορθόδοξη παράδοση τους ελληνικού λαού. Νομίζουμε ότι η λέξη αυτή είναι η πιο εκφραστική».

Στη συγκεκριμένη προσπάθεια θα συμμετέχουν στελέχη από τις Ενοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία και την Εκκλησία, ενώ από πολιτικούς ο πρώτος που δήλωσε «παρών» είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος.
Με δηλώσεις του στη «δημοκρατία», ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει ότι «δυνατότητα υπάρχει, ετοιμότητα υπάρχει, εξετάζουμε τη σκοπιμότητα της προσπάθειας διότι δεν θέλουμε καμία κίνησή μας να ερμηνευθεί ότι βοηθά τον ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε δεξιές ψήφους και να εμποδίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τη γνώμη μας θα βλάψει τη χώρα, αν γίνει κυβέρνηση».
Οσοι βρίσκονται σε συζητήσεις μαζί του, υποστηρίζει ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, δεν στοχεύουν να κάνουν κακό στην παράταξη της Ν.Δ. ή στη χώρα, μολονότι επικρίνει την πολιτική του κυβερνητικού κόμματος, αφού «παρεκκλίνει από τις αρχές της λαϊκής Δεξιάς».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας στην εφημερίδα μας, κάνει λόγο για «σύμπτωση θέσεων και απόψεων» με τον κ. Μπαλτάκο, με τον οποίο, όπως λέει, προχωρούν στη σύσταση μιας κίνησης θέσεων και απόψεων, απότοκο του έντονου προβληματισμού για τις εξελίξεις. Η κίνηση, σημείωσε, μπορεί να μετεξελιχθεί στη συνέχεια σε κόμμα, όταν αυτό κριθεί σκόπιμο. Ο κ. Καπερνάρος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει τον προτεινόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο» σημειώνει.
Ο κ. Μπαλτάκος έκανε γνωστό ότι συνομιλεί και με τον Χρήστο Ζώη, επικεφαλής της Νέας Μέρας, ο οποίος, αν και μιλά με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν, στο ερώτημα αν θα συμμετείχε στο νέο κόμμα απαντά: «Εγώ έχω δικό μου κόμμα, πώς μπορεί να γίνει αυτό;».

Φίλιππος Πανταζής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα