Σκάνδαλο με παράνομα και αυθαίρετα πάρκινγκ

Τη νομιμοποίηση παράνομων και αυθαίρετων υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων, που δεν πληρούν κανέναν κανόνα δημόσιας και οδικής ασφάλειας, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Επιχειρηματιών Ιδιόκτητων Στεγασμένων Σταθμών Αυτοκινήτων (ΠΕΕΙΣΣΑ). Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή της, η ΠΕΕΙΣΣΑ αναφέρει ότι με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή στις 25/11/2014, καταβάλλεται προσπάθεια να νομιμοποιηθεί η στάθμευση αυτοκινήτων στις παρόδιες στοές από τους επιχειρηματίες των υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων.

«Δυστυχώς», αναφέρει η ανακοίνωση, «ο σκοπός των παρόδιων στοών έχει διαστρεβλωθεί, αφού σε πολλές απ’ αυτές σταθμεύουν παράνομα αυτοκίνητα και σε άλλες έχουν τοποθετηθεί εμπορεύματα ή τραπεζοκαθίσματα». Προσθέτει ότι αυτή η άκρατη και παράνομη επιείκεια θίγει κατάφωρα τα δικαιώματα των πάσης φύσεως χιλιάδων πεζών συμπολιτών για ελεύθερη, άνετη και ασφαλή κυκλοφορία, με απώτερο σκοπό να κερδίσουν λίγα παραπάνω ευρώ οι επιχειρηματίες των υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων.

Η ΠΕΕΙΣΣΑ θεωρεί «αδόκιμες» τις πρακτικές που προωθούνται από τους νομοτεχνικούς του υπουργείου Μεταφορών μέσω βεβιασμένων τροποποιήσεων αδειοδοτικών άρθρων του ΠΔ 455/1976 και εκφράζει την έκπληξή της καθώς ενισχύεται, και θεσμοθετημένα πλέον, η κατ’ εξακολούθηση επικίνδυνα και απαράδεκτα ανεξέλεγκτη λειτουργία μεγάλου αριθμού υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων χωρίς να ικανοποιούνται οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας (άρθρο 29 του ΠΔ 455/1976), περιβαλλοντικής καλαισθησίας και υγιεινής, αφού δεν διαθέτουν τα απαραίτητα και επιβεβλημένα πυροσβεστικά μέσα, τις απαραίτητες για κάθε επιχείρηση τουαλέτες τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες, ασφαλή και νόμιμη ηλεκτρική εγκατάσταση παροχετευμένη από επίσημο πάροχο (π.χ. ΔΕΗ), ενώ στην πλειονότητά τους έχουν τοποθετήσει εντελώς παράνομα και αυθαίρετα εύφλεκτα πλαστικά ελαιόπανα για υποτυπώδη σκίαση και δροσισμό, καταλύοντας κάθε έννοια πυρασφάλειας και καλαισθησίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα