Ερχονται βροχές σκόνη και 25°C!

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, νοτιάδες στα πελάγη, σκόνη από την Αφρική και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (στη βόρεια Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει τους… 25 βαθμούς Κελσίου) περιλαμβάνει το μετεωρολογικό μενού του διημέρου. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει σήμερα επιδείνωση από τα βορειοδυτικά, ενώ η κακοκαιρία θα επεκταθεί την Τετάρτη και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα έντονα φαινόμενα, πάντως, θα συνοδευτούν από υψηλές θερμοκρασίες, μολονότι έχουμε μπει στον Δεκέμβριο. Ενδεικτικά, στην Ηπειρο και τη Θεσσαλία το θερμόμετρο θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου, στα Δωδεκάνησα τους 22, στις Κυκλάδες τους 23 και σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης τους 25! Σήμερα βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν το βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από νότιες διευθύνσεις και κατά τόπους θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Στην Αττική ο ουρανός θα είναι γκρίζος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με μικρά διαστήματα βροχοπτώσεων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, κατά περιόδους, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Την Πέμπτη τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα και βαθμιαία θα ασθενήσουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα