Μαγνήτης τα φθηνά πακέτα για εορτές στο εξωτερικό

Αποφασισμένοι να ξεφύγουν έστω και λίγο κατά τη διάρκεια των φετινών γιορτών, εκτός ή εντός συνόρων, εμφανίζονται οι Θεσσαλονικείς, που σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές έχουν προχωρήσει σε έγκαιρες κρατήσεις για τις χριστουγεννιάτικες και τις πρωτοχρονιάτικες εξορμήσεις τους. Ετσι, ήδη διαπιστώνεται πληρότητα 70% με 80% στις οργανωμένες εκδρομές για την κεντρική Ευρώπη, που είναι και η πιο δημοφιλής επιλογή, με προορισμούς όπως η Βιένη, η Πράγα και η Βουδαπέστη να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Πέρυσι, πριν από τις 10 Δεκεμβρίου τα τουριστικά πρακτορεία δεν είχαν εικόνα, ενώ τώρα η τάση έχει διαφανεί εδώ και αρκετές ημέρες. «Η μιζέρια των προηγούμενων χρόνων έχει δώσει τη θέση της σε μια καλύτερη διάθεση.

Δεν λέμε ότι ανατράπηκε η κατάσταση, αλλά τα πράγματα είναι ελαφρώς βελτιωμένα» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο επί χρόνια πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης και στέλεχος του τουριστικού πρακτορείου Caravel Δημήτρης Μαντούσης. Ενδεικτικό είναι ότι τα ταμεία των τουριστικών γραφείων «ζεστάθηκαν» ήδη, αφού οι πρώτες προκαταβολές άρχισαν να πέφτουν.
Φέτος η ζήτηση εντοπίζεται είτε στα πολύ φθηνά πακέτα, που ξεκινούν από 200 ευρώ το άτομο για εκδρομές εξωτερικού, είτε σε αυτά που ξεκινούν από 1.000 ευρώ για εξωτικούς προορισμούς.

Βιέννη και Πράγα

Πρώτος σε προτιμήσεις προορισμός για τους Θεσσαλονικείς αναδεικνύεται μέχρι στιγμής η Βιένη και ακολουθούν η Πράγα, η Βουδαπέστη και το Παρίσι. Κινητικότητα, όμως, υπάρχει και σε προορισμούς όπως το Ντουμπάι και το Μαρόκο. «Σκεφτείτε ότι οι εκδρομές μας για Ντουμπάι έχουν κλείσει εδώ και ενάμιση μήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαντούσης.

Οι πενθήμερες οδικές εκδρομές στο εξωτερικό, με ξενοδοχείο και ξεναγήσεις στην τιμή, ξεκινούν από 200 ευρώ ανά άτομο. Οι τετραήμερες αεροπορικές εκδρομές (τρεις διανυκτερεύσεις), σε ξενοδοχείο 3 αστέρων και με μεταφορά, ξεκινούν από τα 300 ευρώ, ενώ το ίδιο «πακέτο», αλλά με ρεβεγιόν και ξεναγήσεις, ξεκινά από 500 ευρώ. Υπάρχουν βέβαια και τα επταήμερα «πακέτα», από 1.000 ευρώ, σε μακρινούς προορισμούς. Εντός Ελλάδας, οι τετραήμερες οδικές εκδρομές (τρεις διανυκτερεύσεις) ξεκινούν από 120-130 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα