Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η πρώτη δόση για τα ακίνητα! Δύο μήνες πιο πριν θα υποβληθεί το Ε1!

Ούτε έναν μήνα δεν θα πάρουν ανάσα οι φορολογούμενοι με τις πληρωμές φόρων, τόσο του φόρου εισοδήματος όσο και των ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), αφού οι δόσεις τους θα ξεκινήσουν μόλις τελειώσουν οι δόσεις του 2014 (οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ τελειώνουν τέλη Φεβρουαρίου 2015)!

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2015 θα πληρωθεί τον Μάρτιο και η εξόφλησή του θα μπορεί να γίνει έως και σε 10 δόσεις, δηλαδή έως το τέλος του επόμενου έτους. Ετσι, οι φορολογούμενοι που θα καταβάλουν τις τελευταίες δόσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα κληθούν να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη τον αμέσως επόμενο μήνα και δεν θα το βγάλουν πριν από τον επόμενο Δεκέμβριο!
Επίσης οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν νωρίτερα και τον φόρο εισοδήματος του 2015, αφού η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εκπνέει στις 30 Απριλίου, αντί στις 30 Ιουνίου, όπως έγινε με τις δηλώσεις του 2014.

Προϋπολογισμός

Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί τον Μάιο και οι δύο επόμενες τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Κρατικός Προϋπολογισμός, το 2015 θα πρέπει να εισπραχθούν επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ (σε σχέση με το 2014) από φόρους. Τα αυξημένα φορολογικά έσοδα θα προέλθουν από:

  • Την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στα εισοδήματα από ενοίκια στο 11% από 10%.
  • Τη φορολόγηση με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ των αγροτών χωρίς αφορολόγητο.
  • Τη φορολόγηση των παροχών ως εισόδημα.
  • Την αύξηση του φορολογητέου εισοδήματος των μισθωτών λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Την αύξηση της παρακράτησης φόρου από συντάξεις, μετά την εκκαθάριση των πολλαπλών συντάξεων από έναν εκκαθαριστή.

Στέλιος Κράλογλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα