Τους λόγους για τους οποίους ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Αρκαδία εξηγεί η Εύη Τατούλη, σε συνέντευξή της στη «δημοκρατία». «Πάντα πίστευα ότι τίποτα δεν χαρίζεται, παρά μόνο κερδίζεται. Με συγκροτημένη προσπάθεια, στιβαρό σχεδιασμό, σκληρή δουλειά, χειροπιαστά αποτελέσματα» τονίζει. Εκτιμά ότι η λαϊκή βούληση «πιθανότατα να μας εκπλήξει με αποτελέσματα αντίθετα από αυτά που η στατιστική μελέτη μάς παρουσιάζει σήμερα», ενώ τονίζει την ανάγκη «όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη δική αξιοπιστία μας απέναντι στον ξένο παράγοντα».
Μεγαλώνοντας σε μια πολιτική οικογένεια με εντάσεις, επιτυχίες αλλά και συγκρούσεις, τι είναι αυτό που ωθεί και εσάς να ασχοληθείτε με την πολιτική;
Η οικογενειακή παράδοση είναι η καλύτερη προίκα συγκριτικά με άλλες προίκες όπως διάφορα οικονομικά συμφέροντα ή κομματικοί μηχανισμοί, το ίδιο και η εμπειρία που βιωματικά απέκτησα σε μια βαθιά πολιτική οικογένεια που ενεργοποιήθηκε στην κεντρική σκηνή, αλλά και στο χώρο της Περιφερειακής & Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πέραν αυτών πιστεύω ότι στα δύσκολα σμιλεύονται οι χαρακτήρες και αναδύονται οι πολιτικές που οδηγούν εν τέλει σε αλλαγές των προτύπων και του δημόσιου βίου. Γιατί έχει φτάσει η ώρα να φτιάξουμε το πολιτικό σύστημα που θέλουμε μέσα από το πολιτικό κατεστημένο που θέλουμε να αλλάξουμε. Πιστεύω λοιπόν ότι μπορώ να επηρεάσω με τις δυνάμεις μου την κεντρική πολιτική σκηνή με γνώμονα πρωταρχικά τον τόπο μου την Αρκαδία.
Πολύτεκνη μητέρα, επαγγελματίας και τώρα πολιτικός. Πόσο δύσκολο είναι να συνδυαστούν;
Κλήθηκα από τον Πρωθυπουργό της χώρας να ενισχύσω το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Κλήθηκα να εισφέρω φρεσκάδα, ανανέωση, νέα οπτική στην πολιτική σκέψη και δράση. Κλήθηκα να αποτελέσω παράγοντα πολιτικής συνεννόησης και συνεργασίας. Σ’ αυτή την πρόσκληση ανταποκρίθηκα. Από την πρώτη στιγμή δίνω έναν αγώνα μακριά από τον μηχανισμό ενός κλειστού γραφείου. Συνομιλώ με τους πολίτες κάθε μέρα γιατί πιστεύω ότι το να είμαι προφυλαγμένη στους τέσσερις τοίχους του γραφείου μου, και εκεί να περιδιαβαίνουν οι γενικοί κουμανταδόροι δεν αφορά το σήμερα, δεν αφορά τη διαφάνεια και την εντιμότητα στη σχέση με τους συμπατριώτες μου. Πάντα πίστευα ότι κάθε νέα και σύγχρονη γυναίκα μπορεί να είναι μάνα, σύντροφος και επαγγελματίας. Έτσι πορεύτηκα έως σήμερα. Πάντα πίστευα ότι τίποτα δε χαρίζεται, παρά μόνο κερδίζεται. Με συγκροτημένη προσπάθεια. Με στιβαρό σχεδιασμό. Με σκληρή δουλειά. Με χειροπιαστά αποτελέσματα.
Σας φοβίζει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου;
Τα δημοκρατικά αποτελέσματα δεν πρέπει να φοβίζουν ποτέ κανένα. Το αντίθετο μάλιστα πρέπει να τα σεβόμαστε γιατί αντιπροσωπεύουν τη λαϊκή επιταγή. Βέβαια η πολιτική είναι μια διαρκής διαπραγμάτευση, της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους και το λαό και της αντιπολίτευσης με τις κοινοβουλευτικές πρόνοιες της δημοκρατίας να ασκεί έλεγχο και να διαπραγματεύεται την εναλλακτική πρόταση, διέξοδο για την κοινωνία. Είναι καιρός πια στη χώρα μας να εγκαταλείψουμε τα ταμπού και τις ακρότητες στην πολιτική. Αν και οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάλπη. Ας μη μπερδεύουμε την ανάλυση με τον πολιτικό σχεδιασμό και την πραγματικότητα. Θα δούμε το αποτέλεσμα της λαϊκής βούλησης. Και πιθανότατα να μας εκπλήξει με αποτελέσματα αντίθετα από αυτά που η στατιστική μελέτη μας παρουσιάζει σήμερα.
Πρέπει να ασχολούνται οι νέοι με την πολιτική;
Η πολιτική δεν είναι θέμα ηλικιακό, αφού υπάρχουν έμπειροι πολιτικοί, που έχουν φρέσκιες ιδέες. Αλλά και η γενιά μου είναι έτοιμη να φέρει νέες ιδέες και νέες πολιτικές. Χρειάζεται ανανέωση στη χώρα και στον τόπο μας. Είμαστε εκείνοι που θα διασφαλίσουμε το άνοιγμα της παράταξης στην κοινωνία και στους πολίτες. Σε σύγχρονες πολιτικές διακυβέρνησης, προκειμένου η πολιτική να μπει με όρους αξιοπρέπειας στην καθημερινή συζήτηση, έχοντας γίνει συνείδηση ότι μόνο μέσα από αυτή μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Οι νέοι πολιτικοί έχοντας στο πλευρό τους αξιόπιστους και έμπειρους πολιτικούς είναι το μέλλον της κάθε παράταξης. Άλλωστε δημοκρατία με αδύναμα κόμματα, προσωποκεντρικά και ευκαιριακά είναι «κουτσή» δημοκρατία.
Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα;
Με τη δική μου υποψηφιότητα απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου, που καταρχήν ενδιαφέρονται για την επόμενη ημέρα της Αρκαδίας να τη βρει με μία πολύ ισχυρή εκπροσώπηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Για την Αρκαδία εργαζόμαστε. Και από εκεί και πέρα η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους. Αυτή η καλή νεράιδα που εμφανίζουν κάποιοι ότι θα λύσουν τα προβλήματα της χώρας με μία άλλη διαπραγμάτευση δεν υπάρχει. Είναι παραμύθια για μεγάλους και δεν υπάρχουν. Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε την δική αξιοπιστία μας απέναντι στον ξένο παράγοντα. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με σύνεση, με συναίνεση και με συνεννόηση



