Καταιγίδες και παγωνιά έως και την Πέμπτη

Τετραήμερο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και λευκές νιφάδες ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της χώρας σε υψόμετρο 500 μέτρων προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Ο καιρός θα αρχίσει να αγριεύει από σήμερα, με «αφετηρία» τα δυτικά, ενώ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη διάρκεια της ημέρας και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τη χώρα μας έως και την Πέμπτη, και από την Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με τον υδράργυρο να σημειώνει άνοδο.

«Από σήμερα θα έχουμε νέα επιδείνωση του καιρού, η οποία θα αρχίσει από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες. Το ίδιο σκηνικό αναμένεται να διατηρηθεί ως την Πέμπτη. Την Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα ανέβει, κυρίως στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, σήμερα το πρωί οι καταιγίδες θα «επισκεφθούν» το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι ουρανοί θα ανοίξουν το απόγευμα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα, ενώ από τις ισχυρές βροχοπτώσεις δεν θα γλιτώσουν ούτε οι παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς. Οι λευκές νιφάδες θα κάνουν την εμφάνισή τους και στις ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (500-600 μέτρα υψόμετρο).
Στην Αττική, οι βροχές θα αρχίσουν το απόγευμα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 ως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη

Πυκνές θα είναι την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις θα στραφούν σε βοριάδες, έντασης ως 7 μποφόρ, και θα ρίξουν τον υδράργυρο (οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου).
Σποραδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χειμώνα θα θυμίζει ο καιρός και την Πέμπτη, αλλά προς το τέλος της εβδομάδας τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

Στάθης Βασιλόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Advertisement 2
Advertisement 3

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα