Ακόμα δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου. Πρόκειται για έναν 23χρονο Ελληνοαρμένιο και έναν 29χρονο Αλβανό, οι οποίοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με τρομοκρατικές ενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος επανέλαβε στον ανακριτή όσα είχε υποστηρίξει στην προανακριτική απολογία του, ότι δηλαδή γνώρισε τη «Μαρία» (κατά κόσμον, Αγγελική Σπυροπούλου) όταν βαρυποινίτης ομοεθνής του τού ζήτησε να τη βοηθήσει!
Οπως περιγράφει ο 29χρονος, που είχε αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού» της Αγγελικής, το δρομολόγιό τους ήταν συγκεκριμένο: στάσεις σε σούπερ μάρκετ (κυρίως σε Ελληνικό, Παλαιό Φάληρο και άλλες περιοχές) και, εν συνεχεία, στην αποθήκη στον Ασπρόπυργο για να αφήσουν τα «ψώνια». Δύο φορές ο 29χρονος είχε πάει και στο διαμέρισμα-γιάφκα, στο Λουτράκι. Οι δρόμοι των δύο, όπως φέρεται ότι υποστηρίζει ο 29χρονος, χώρισαν όταν είδε στην τσάντα της «Μαρίας» ένα όπλο.
«Η “Μαρία” μού είπε ότι θέλει να πάμε για ψώνια και, πριν φύγουμε από το σπίτι, είδα μέσα στην τσάντα της ένα όπλο-πιστόλι, μαύρου χρώματος. Μόλις το είδα, το έβγαλα από την τσάντα νευριασμένος, της είπα ότι δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα και τη ρώτησα αν θέλει να με βάλει φυλακή. Αυτή μου απάντησε ότι δεν το κουβαλούσε μαζί της, αλλά το είχε πάντα στο σπίτι» φέρεται ότι είπε ο 29χρονος, ο οποίος, ύστερα από αυτό το περιστατικό, υποστηρίζει ότι αποφάσισε να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη όπου διέμενε.
Από την πλευρά του, ο 23χρονος, αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν στο λευκό βανάκι που εντοπίστηκε στο όρος Αιγάλεω, ανέφερε ότι ένας γνωστός τού ζήτησε να βάλει μπροστά το εν λόγω αυτοκίνητο έναντι 1.500 ευρώ, κάτι που έκανε, χωρίς να γνωρίζει περί τίνος επρόκειτο. Αμέσως μετά την απόφαση για την προφυλάκιση των κατηγορουμένων, ο συνήγορος υπεράσπισής τους Σάκης Κεχαγιόγλου τόνισε ότι ευελπιστεί σε μια καλύτερη ποινική μεταχείριση για τους εντολείς του σε μεταγενέστερο δικονομικό στάδιο.



