Οι …9.500 απολυμένοι έγιναν μόλις 2.500

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, οι 9.500 απολυμένοι του Δημοσίου που θα επέστρεφαν στη δουλειά τους έγιναν… 2.500. Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε στους απολυμένους της Δημόσιας Διοίκησης ότι θα αποκατασταθούν όλοι. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Στρατούλης, αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έλεγε ότι «οι 9.500 που απολύθηκαν με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο θα επιστρέψουν».

Χθες, μία μόλις ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος αποκάλυψε ότι οι προσλήψεις των απολυμένων θα είναι μόλις 2.500. Τόνισε ότι πρόκειται κυρίως για καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες και εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων και πως η πρόσληψή τους θα γίνει εντός μηνός.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο αποκαλυπτική: Στην ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος, απάντησε ότι ο Προϋπολογισμός ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015. Συνεπώς, τα κονδύλια θα εξευρεθούν με την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων. Αρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ακριβώς τις ίδιες προσλήψεις στο Δημόσιο που είχε προγραμματίσει η Ν.Δ., απλά ένα κομμάτι τους θα αφορά επαναπροσλήψεις!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα