Πως θα γίνει η εγγραφή στο eopyy.gov.gr.

Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας μπαίνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς με ένα… κλικ θα μπορούν να ελέγχουν τα φάρμακα, τις εργαστηριακές και απεικονιστικές τους εξετάσεις αλλά και όλα τα παραπεμπτικά που τους συνταγογραφούν οι γιατροί μέσα από τον Ατομικό Φάκελο Ασφάλισης Υγείας τους. Οι ασφαλισμένοι καλούνται να προχωρήσουν στην εγγραφή τους με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ www.eopyy.gov.gr.

Ειδικότερα, θα πρέπει να επισκεφθούν την υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης στη διεύθυνση apps.ika.gr/eApplicationInsPerson και, αφού συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, εκτυπώνουν δύο αποδεικτικά εγγραφής (ένα για τον ασφαλισμένο και ένα για τον γιατρό) στα οποία αναφέρεται ο μοναδικός κωδικός εγγραφής.

Το δεύτερο βήμα θα γίνει όταν ο ασφαλισμένος χρειαστεί να πάει σε οποιονδήποτε γιατρό εγγεγραμμένο στον ΕΟΠΥΥ. Θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή το διαβατήριό του και το αποδεικτικό εγγραφής του και θα ζητήσει από τον γιατρό να ενεργοποιήσει τους κωδικούς του. Ο συμβεβλημένος γιατρός, που είναι εγγεγραμμένος στις Ιατρικές Υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ για Παροχές, θα συνδεθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και θα καταχωρήσει τον μοναδικό κωδικό του αποδεικτικού εγγραφής του ασφαλισμένου προκειμένου να ενεργοποιήσει την υπηρεσία. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής ο μοναδικός κωδικός εγγραφής ακυρώνεται. Ο ασφαλισμένος πλέον αποκτά δυνατότητα διαχείρισης του Φακέλου του με τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτει από την Εγγραφή του και όποτε επιθυμεί συνδέεται με τον ΕΟΠΥΥ στη διεύθυνση apps.ika.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson (εμφάνιση ατομικών δεδομένων υγείας).

Το νέο ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας, δηλαδή ο Ατομικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας, περιέχει στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων, διαγνώσεων και επεμβάσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο μηχανογραφικό σύστημα. Οι πληροφορίες αυτές έχουν συγκεντρωθεί από τα στοιχεία που καταθέτουν οι πάροχοι υγείας (ιδιώτες γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, φυσιοθεραπευτήρια, νοσοκομεία, ψυχιατρικές κλινικές κ.λπ.) και από τους ίδιους τους ασφαλισμένους, προκειμένου να αποδοθούν αντίστοιχες παροχές σε εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας.

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα