Στη φαντασία και στον ψυχισμό των παιδιών η βιαιότητα του Ισλαμικού Κράτους έχει ήδη αφήσει τα σημάδια της. Βίντεο και φωτογραφίες από την Υεμένη, την Αίγυπτο και τη μακρινή Ιαπωνία δείχνουν εφήβους και παιδιά να αναπαριστούν τις εκτελέσεις, να μιμούνται τον Τζιχάντι Τζον και να βάζουν στη θέση των κλασικών παιχνιδιών, όπως το «κλέφτες κι αστυνόμοι», τη σύγχρονη (και συνάμα απέραντα αναχρονιστική) φρίκη των τζιχαντιστών δημίων.
Το πιο πρόσφατο βίντεο προέρχεται από την Υεμένη, όπου πέντε έφηβοι και 10 δεκάχρονα παιδιά αναπαριστούν πιστά την εκτέλεση των Αιγύπτιων κοπτών χριστιανών ομήρων από ισλαμιστές σε μια παραλία της Λιβύης. Οι μαντιλοφορεμένοι έφηβοι οδηγούν τα παιδιά σε κάποια παραλία του Αραβικού Κόλπου, πριν τα χτυπήσουν με κοντάρια, αναπαριστώντας πιστά το τελετουργικό, τα πλάνα, ακόμη και το αίμα στη θάλασσα του τζιχαντιστικού βίντεο.
Στην Αίγυπτο πάλι, μια παρέα παιδιών «παίζει» την εκτέλεση δύο ομήρων από τρεις τζιχαντιστές, ενώ και στην Ιαπωνία (μια κοινωνία σοκαρισμένη από την εκτέλεση των δύο Ιαπώνων ομήρων) μία παρέα κοριτσιών και μία αγοριών ανέβασαν τις δικές τους αναπαραστάσεις στο διαδίκτυο. Από τα κορίτσια, μάλιστα, ξεφεύγουν γέλια, ενώ υποδύονται τα θύματα του Τζιχάντι Τζον φορώντας τη σχολική στολή τους.


