«Ρίξτε τους τόνους»

Πρωτοβουλίες για να πέσουν οι τόνοι στη Σούπερ Λίγκα παίρνει η Πολιτεία προκειμένου να συνεχιστεί το πρωτάθλημα υπό… κανονικές συνθήκες, και όχι σε σκηνικό «εντάσεων» και έντονων αντιπαραθέσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, χτες, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κάλεσε στο γραφείο του τους προέδρους του Ολυμπιακού (Β. Μαρινάκη) και Παναθηναϊκού (Γ. Αλαφούζο) και επί μιάμιση ώρα συζητούσαν για τα μέτρα που θα ληφθούν από εδώ και στο εξής για την πάταξη της βίας.
«Συζητήθηκαν τα προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η βούληση όλων είναι ότι θα πρέπει να καταβληθεί μια εργώδης προσπάθεια για να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας και νομιμότητας στους αγωνιστικούς χώρους» ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του Σταύρου Κοντονή μετά τη συνάντηση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε από τους προέδρους των δύο «αιωνίων» αντιπάλων να δεσμευτούν ότι θα αλλάξουν τη δημόσια συμπεριφορά τους, δηλαδή θα βάλουν τέλος στις «κόντρες» τους, που, κατ’ επέκταση, ερεθίζουν τους οργανωμένους οπαδούς…

Τόσο ο Β. Μαρινάκης όσο και ο Γ. Αλαφούζος απέφυγαν τους δημοσιογράφους, που περίμεναν έξω από το γραφείο του υφυπουργού, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αποχώρησαν από την… πίσω πόρτα της ΓΓΑ, επειδή δεν ήθελαν να κάνουν δηλώσεις.

Τα μέτρα

Η Πολιτεία θα ανοίξει σήμερα τα… χαρτιά της, καταθέτοντας (στην ΕΠΟ και στη Σούπερ Λίγκα) μέτρα για την πάταξη της βίας. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός φέρονται να συμφώνησαν με τις «ρυθμίσεις» του κ. Κοντονή, οπότε το πιο πιθανό σενάριο είναι να επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Τι μπορεί να αποτελέσει «τροχοπέδη»; Πιθανή άρνηση της ΕΠΟ στις προτάσεις της Πολιτείας, ενώ έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στην Ομοσπονδία δεν βλέπουν με καλό μάτι την επερχόμενη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον πρόεδρο της UEFΑ, Μισέλ Πλατινί, που έχει σκοπό να ενημερωθεί ο δεύτερος για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πέρα από τα κρούσματα βίας (και τις προτάσεις για την αντιμετώπισή τους), η Πολιτεία αναμένεται να θέσει στην UEFA και… ενστάσεις-αντιρρήσεις για τη διαιτησία (καταρτισμός επιτροπών και πινάκων) και τα πειθαρχικά όργανα.
Ολα αυτά, όπως γίνεται αντιληπτό, τα πιο πάνω ίσως να αποτελέσουν το βαρόμετρο για τις όποιες χρόνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ Πολιτείας και αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ.

Ηλίας Ζυματούρας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα