Οι «δοκιμαστές» του Ερντογάν

Φοβάται ότι θα τον δηλητηριάσουν και πήρε ειδικούς για να ελέγχουν το φαγητό που τρώει

Αν και είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας, η συμπεριφορά του θα έλεγε κανείς ότι σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε κάτι λιγότερο από… αυτοκράτορα! Ο λόγος βέβαια για τον πανίσχυρο πολιτικά Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με κάθε τρόπο πια δείχνει το ποιος είναι το απόλυτο αφεντικό σε μια Τουρκία όπου εδώ και χρόνια παλεύουν ο μουσουλμανικός συντηρητισμός, που κυριαρχεί, με την ευρωπαϊκή νεωτερικότητα, που πολλοί θα ήθελαν να «περάσουν» και να εγκαθιδρύσουν στη χώρα.

Μετά το υπερπολυτελές παλάτι, λοιπόν, τον «Λευκό Οίκο της Αγκυρας», που στεγάζει τον πρόεδρο Ερντογάν και για τον οποίο τόσος λόγος έχει γίνει, ο Τούρκος ηγέτης φέρεται ότι λαμβάνει τα μέτρα του, προκειμένου να μην έχει την τύχη ηγετών, όπως βέβαια και αυτοκρατόρων του παρελθόντος! Φροντίζει, δηλαδή, να μην πέσει και ο ίδιος θύμα απόπειρας δολοφονίας από κάποιον ο οποίος θα σκεφτεί να τον δηλητηριάσει!
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν επέλεξε, βέβαια, να προσλάβει ανθρώπους που στο εξής θα δοκιμάζουν, ό,τι του σερβίρουν, αφού κάτι τέτοιο θα προκαλούσε περαιτέρω αντιδράσεις, οπότε στράφηκε στη σύγχρονη τεχνολογία, ώστε να προστατεύσει τον εαυτό του. Θα προστατεύεται λοιπόν από κάθε απειλή δηλητηρίασης χάρη σ’ ένα εργαστήριο, το οποίο θα κατασκευαστεί μέσα στο πολυτελές μέγαρό του.

Την αποκάλυψη έκανε η «Hurriyet», επικαλούμενη τον προσωπικό γιατρό του Τούρκου προέδρου. «Οι επιθέσεις δεν γίνονται πλέον διά της οδού των όπλων, αλλά δι’ αυτής των τροφίμων» δήλωσε ο Τσεβντέτ Ερντόλ, ο οποίος, εκτός από γιατρός του Ερντογάν, είναι και βουλευτής του κυβερνώντος ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Συμπλήρωσε δε ότι «ένα εργαστήριο θα εγκατασταθεί στο μέγαρο», με στόχο να προλαμβάνει οποιαδήποτε τοξική, χημική, ραδιενεργό ή βιολογική επίθεση, η οποία θα μπορούσε να έχει στόχο το πρόσωπο του 61χρονου αρχηγού του κράτους, μέσω τροφίμων και ποτών που θα του σερβίρει το προσωπικό.

Ηδη, μία ομάδα πέντε γιατρών βρίσκεται σε υπηρεσία, σε 24ωρη βάση, καθώς η Τουρκία έχει προϊστορία στις «ρωμαϊκού τύπου» δολοφονίες πολιτικών ηγετών της. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, άλλωστε, από τότε που πληροφορίες ήθελαν τον τότε πρόεδρο Τουργκούτ Οζάλ να έχει πεθάνει ύστερα από χορήγηση στριχνίνης, την οποία κάποιοι του έριξαν σε φαγητό ή ποτό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα