Μνημόμνιο: Πρόταση των ΑΝ.ΕΛ. για εξεταστική!

Κατέθεσαν κείμενο 49 σελίδων στον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Από την περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και μετά προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες να διερευνήσει η εξεταστική επιτροπή (που πρόκειται να συσταθεί της επόμενες ημέρες) το πώς μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο. Μάλιστα, χθες πενταμελής αντιπροσωπία του κόμματος του Πάνου Καμμένου (αποτελούμενη από τον υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκο Νικολόπουλο, τους βουλευτές Δημήτρη Καμμένο και Νίκο Μαυραγάνη, αλλά και τη διευθύντρια της Κ.Ο. Μαρία Καραγιαννοπούλου) παρέδωσε στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά τη σχετική πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», το κείμενο καταλαμβάνει 49 σελίδες και επικεντρώνεται κυρίως στις ενέργειες που έκανε το 2009 ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο πριν ανακοινώσει από το Καστελόριζο την προσφυγή στη «βοήθεια» του ΔΝΤ.

Κατά τις ίδιες πηγές, εκτός πλαισίου είναι η περίοδος που στο τιμόνι της χώρας βρισκόταν ο Κώστας Καραμανλής, όμως μετά τη σχετική διαβούλευση δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή δεδομένων. Αλλωστε, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δηλώνουν κατηγορηματικά ότι «αν από την κουβέντα προκύψει αναγκαιότητα, θα πάμε και πιο πίσω». Χθες, πάντως, από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάριζαν ότι το κείμενο θα μπει πρώτα σε εσωκομματική διαβούλευση, αφού και η Κουμουνδούρου είχε παλαιότερα ετοιμάσει σχετικό κείμενο. Να σημειωθεί, πάντως, ότι το αίτημα κατόπιν σχετικών συνεννοήσεων θα είναι ένα και δεν θα κατατεθούν δύο διαφορετικά.

Η διαδικασία

Αυτό επιβεβαίωσε χθες και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Θέλω να σας πω ότι αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει Θα υπάρξει λοιπόν μία διαδικασία, ώστε να ενοποιηθούν αυτές οι υποθέσεις, να συζητηθούν στη Βουλή παράλληλα με τις προτάσεις για τη διερεύνηση από την πλευρά των κομμάτων» είπε χαρακτηριστικά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε επίσης η επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν τις ήδη διαβιβασθείσες στη Βουλή δικογραφίες που σχετίζονται με την υπαγωγή της χώρας στη μνημονιακή επιτροπεία, αλλά και με ζητήματα που αφορούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για το PSI, την πρώτη και τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σε κάθε περίπτωση, παραμένει ακόμη άγνωστο πότε η κυβέρνηση θα επιλέξει να καταθέσει την πρόταση στη Βουλή. Αρχικά, σύμφωνα με διαρροές, επρόκειτο να υποβληθεί την περασμένη εβδομάδα, όμως πλέον εμφανίζονται διστακτικοί ακόμη και για το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Αλέξανδρος Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα