Επίθεση και σε ορθόδοξους ναούς!

Οι τζιχαντιστές στη Νινευή σπάνε εικόνες, γκρεμίζουν σταυρούς και υψώνουν παντού τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους!

Μετά τις δολοφονίες, τις απαγωγές, τους αποκεφαλισμούς και τη σωρεία άλλων ανάλογων πράξεων απόλυτης βαρβαρότητας, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιτίθενται τώρα με μένος και στις εκκλησίες των χριστιανών!
Πιστοί στις συνήθειές τους, οι ακραίοι ισλαμιστές δημοσίευσαν τις φωτογραφίες από τα «κατορθώματά» τους, όπως πάντα στις ιστοσελίδες του χαλιφάτου. Στις νέες -σοκαριστικές για άλλη μία φορά- φωτογραφίες από την πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της ασσυριακής αυτοκρατορίας, τη Νινευή, οι τζιχαντιστές απεικονίζονται να καταστρέφουν εικόνες, να σπάνε αγάλματα με σφυριά και να ξεκρεμούν τους σταυρούς από τις σκεπές των εκκλησιών, τοποθετώντας στη θέση τους τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους!

Ειδωλολατρεία

Οι τζιχαντιστές υποστηρίζουν την ίδια στιγμή ότι τα αρχαία κειμήλια προωθούν την ειδωλολατρία, γεγονός που παραβιάζει τη φονταμενταλιστική ερμηνεία του ισλαμικού νόμου.

Σύμφωνα με τον Στίβεν Σταλίνσκι, διευθυντή του Ερευνητικού Ινστιτούτου Μέσων Ενημέρωσης Μέσης Ανατολής (MEMRI), οι συγκεκριμένες φωτογραφίες αποτελούν άλλη μια απόδειξη της συστηματικής προσπάθειας του Ισλαμικού Κράτους να «καθαρίσει» το χαλιφάτο από καθετί που σχετίζεται με τη χριστιανική κληρονομιά του. Ο Σταλίνσκι θεωρεί ότι οι ακραίοι ισλαμιστές ενδιαφέρονται μόνο για την ιδεολογία τους και θέλουν να εξαφανίσουν τους ναούς των άλλων θρησκειών, καθώς επίσης και όλες τις μειονότητες. Οπως λέει χαρακτηριστικά, «θέλουν να πουν ότι εδώ είναι το Ισλαμικό Κράτος και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν άλλον»!

Μόλις τον περασμένο μήνα οι αιμοσταγείς ισλαμιστές αποκεφάλισαν 21 Αιγύπτιους χριστιανούς κόπτες στις όχθες της Λιβύης και αμέσως μετά απήγαγαν 220 Ασσύριους χριστιανούς, όταν εισέβαλαν σε 12 χριστιανικά χωριά. Την ίδια ώρα μπήκαν με καταστροφική μανία στην αρχαία πόλη Νίμρουντ, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές σε αγάλματα, ηλικίας ακόμη και 3.000 ετών! Το μένος τους, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Λίγο αργότερα ισοπέδωσαν στην κυριολεξία την επίσης αρχαία πόλη Χάτρα, την οποία η UNESCO έχει ανακηρύξει σε μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς! Στον μακρύ κατάλογο με τις καταστροφές του Ισλαμικού Κράτους έρχονται να προστεθούν και οι βομβαρδισμοί γύρω από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Μοσούλης, επιθέσεις που αφάνισαν τουλάχιστον 10.000 αρχαία χειρόγραφα και βιβλία ανεκτίμητης αξίας.

Απελευθέρωσαν 20 νοσηλευτές

Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά οι 20 νοσηλευτές οι οποίοι απήχθησαν τη Δευτέρα από μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Σύρτη της Λιβύης. Σύμφωνα με υπάλληλο του νοσοκομείου όπου εργάζονταν οι νοσηλευτές, 30 ένοπλοι της τρομοκρατικής οργάνωσης εισέβαλαν στον χώρο και άρπαξαν τους ανθρώπους που ετοιμάζονταν να μεταβούν στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη. Αργότερα, όμως, οι τζιχαντιστές τούς άφησαν ελεύθερους με τον όρο να μη φύγουν από τη Σύρτη. Οι απαχθέντες νοσηλευτές δεν είναι λιβυκής καταγωγής. Οι περισσότεροι είναι Φιλιππινέζοι, ενώ ανάμεσά τους υπήρχαν και ορισμένοι από την Ουκρανία, τη Σερβία και την Ινδία. Ολοι βρίσκονται στη Σύρτη για δουλειά και, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι άριστοι επαγγελματίες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα